Енергийната свързаност и сигурността на газовите доставки бяха акцент в

...
Енергийната свързаност и сигурността на газовите доставки бяха акцент в
Коментари Харесай

България и Гърция ще работят за гарантиране на непрекъснатостта на газовите доставки

Енергийната съгласуваност и сигурността на газовите доставки бяха акцент в среща на българска държавна делегация, водена от вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, с гръцкия министър председател Кирякос Мицотакис. Визитата е по покана на гръцкото държавно управление, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Вицепремиерът Асен Василев акцентира значимостта на енергийната съгласуваност в района за повишение на сигурността на газовите доставки, изключително при ескалацията на напрежението в Украйна. Той изрази увереността на държавното управление ни, че работата по построяването на интерконектора сред България и Гърция ще бъде приключена допустимо най-бързо. " Готови сме да работим, дружно с Гърция по въпроса за снабдяването с електрическа сила и да подсигуряваме, че няма да има спиране на доставките ", увери Василев.

На срещата беше разисквано реализирането на взаимните инфраструктурни, транспортни, енергийни планове и цифрови мрежи със стратегически темперамент, както за двете страни, по този начин и за развиването на района.
 Медведев приветства Европа в новия свят, където ще заплаща по 2000 евро за куб.м газ
Медведев приветства Европа в новия свят, където ще заплаща по 2000 евро за куб.м газ

След като Германия разгласи, че стопира узаконяването на " Северен поток 2 "

Двете страни показаха обща поддръжка за европейската вероятност на Западните Балкани.

" Вашата аудиенция през днешния ден е в сериозен миг, който изисква съгласуваност и взаимоотношение в границите на Европейски Съюз и НАТО. Признаването от Русия на " независимостта " на самопровъзгласилите се републики в Донецк и Луганск е нарушаване на интернационалното право, териториалната целокупност на Украйна и Минското съглашение. Един от вероятните отрицателни резултати от ескалацията на рецесията в Украйна в енергийния бранш ", уточни гръцкият министър председател Мицотакис. Двете страни се съгласиха, че в тази сложна обстановка ще работят в тясно съдействие за гарантирането на непрекъснатостта на газовите доставки.
 Хидротестовете на интерконектора Гърция-България са на финалната права
Хидротестовете на интерконектора Гърция-България са на финалната права

Общият дял на изпълнени хидротестове доближава 2/3 от цялата дължина на трасето

В състава на българската делегацията са вицепремиерът по ефикасното ръководство Калина Константинова, министърът на енергетиката и министърът на електронното ръководство Александър Николов и Божидар Божанов. Делегацията организира срещи и с министъра на финансите на Гърция Христос Стайкурас, различния министър по фискалната политика Теодорос Скилакакис, държавните министри Георгиос Герапетритис и Александрос Скерцос, както и с министъра на цифровото ръководство Кириакос Пиеракакис и министъра на околната среда и енергетиката Костас Скрекас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР