Енергийната стабилност на Гърция е напълно гарантирана, а доставките на

...
Енергийната стабилност на Гърция е напълно гарантирана, а доставките на
Коментари Харесай

Мицотакис: Енергийната независимост на Гърция е напълно гарантирана

Енергийната непоклатимост на Гърция е изцяло обезпечена, а доставките на газ ще се правят по метод, който не нарушава глобите, наложени от Европейския съюз на Русия, съобщи министър председателят Кириакос Мицотакис по време на днешното съвещание на кабинета.

" Ние към този момент оказваме помощ на нашия другар и комшия България ", цитира думите му “Катимерини”.

Тази седмица Русия спря доставките на газ за България.

Премиерът акцентира, че Гърция " бързо и доста методично се е трансформирала в енергиен център на района, само че в същото време и в стратегически портал за енергийните запаси на цяла Югоизточна Европа ".

Той добави, че нова национална стратегия за поддръжка за справяне с последствията от войната и енергийните проблеми, които тя е донесла, " ще бъде оповестена доста скоро ".

" С оглед на европейските решения ние създаваме и стартираме лични национални дейности, както вършим от няколко месеца,. Подпомагането на приходите на хората е наш главен приоритет ", сподели той.

" Битката с общоевропейската рецесия е неравностойна и в последна сметка ще е нужен общоевропейски отговор ", сподели той и добави, че " на национално равнище построяваме лични защитни механизми ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР