Енергийната ни система е готова за зимата, увери в интервю

...
Енергийната ни система е готова за зимата, увери в интервю
Коментари Харесай

Енергийната ни система е готова за зимните месеци

Енергийната ни система е подготвена за зимата, увери в изявление за „ Хоризонт “ изпълнителният шеф на Електроенергийния систематичен оператор Ангелин Цачев.

Въпреки че компанията е изпълнила едвам на половина ремонтната си стратегия, това няма да се отрази на сигурността на снабдяването, съобщи Цачев: „ Няма обекти, чиито поправки да не престават и да бъдат от значително значение за системата. С сътрудниците от Централно диспечерско ръководство сме създали сме създали план – кои обекти можем да си позволим през есента да продължи ремонтът им “.

Ангелин Цачев сподели още, че се обмисля да бъдат изменени критериите за избор на централите от студения запас. Въпреки това обаче и тази година при дефицит на ток ще се разчита на същите централи, които бяха леден запас и преди близо две години, когато по-голямата част от тях не можаха за проработят и системата беше подложена на риск. Единствената разлика е, че вместо Топлоелектрическа централа Марица изток 2 като запас ще бъде Топлоелектрическа централа Варна, сподели Цачев:

„ Пети и Шести блок на Топлоелектрическа централа Варна се показаха чудесно в извършените 72-часови проби. Нямаме забележки. През тази година сме дали опция на централите – всеки месец да потвърждават своята опция за работа. Това за нас е причина, че в централите се правят нужните действия и при вероятно активиране ще могат да удовлетворят условията на подписаните контракти “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР