Енергийната агенция на Дания публикува докладът за оценка на въздействието

...
Енергийната агенция на Дания публикува докладът за оценка на въздействието
Коментари Харесай

Енергийната агенция на Дания публикува за обсъждане докладът за алтернативния маршрут на „Северен поток 2“


Енергийната организация на Дания разгласява отчетът за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за датския сектор от газопровода Северен поток 2 “.

Както излиза наяве от прессъобщение на плановата компания, обществеността от Дания, ръководещите и организациите могат да се произнесат с мнения или да зададат въпроси за отчета по Оценка на въздействието върху околната среда посредством Енергийната организация на Дания до 12 декември. За приемане на спомагателна информация може да се посети уеб страницата на Енергийната организация на Дания. Едновременно с отчета по Оценка на въздействието върху околната среда компанията Nord Stream 2 AG подаде поръчка в Енергийната организация на Дания и за приемане на позволение за строителство. (www.ens.dk)

Обществеността ще вземе присъединяване в разискването на сектора от планувания морски газопровод „ Северен поток 2 “ с дължина от към 175 км в изключителната икономическа зона на Дания на северозапад от остров Борнхолм.

Nord Stream 2 AG подаде на 10 август поръчка до Енергийната организация на Дания за различен маршрут на газопровода „ Северен поток 2 “ в изключителната икономическа зона на Дания на северозапад от остров Борнхолм. Заявката за приемане на позволение включва в себе си подробен отчет по Оценка на въздействието върху околната среда. В материалите по Оценка на въздействието върху околната среда са разказани главните характерности и механически решения на планувания газопровод, а също по този начин и оценка на евентуалното влияние върху физикохимическата, биологичната и социално-икономическата среда в Дания. Материалите съдържат и оценка на евентуалното трансгранично влияние на плануваните действия в Дания и дефинират ограниченията за попречване и намаляване на евентуално отрицателното влияние върху околната среда.

Nord Stream 2 не стопира процедурата по поръчката за желания маршрут, която бе инициирана през април 2017 година и готова на основата на рекомендации, получени от управляващите в Дания в хода на сполучливото обмисляне и строителство на съществуващия газопровод „ Северен поток “.
Към сегашния миг Nord Stream 2 е получила позволения от националните държавни управления на всички други юрисдикции, през които минава газопровода от Русия до Германия.

https://www.nord-stream2.com/media-info/news-events/public-referral-process-for-the-alternative-route-begins-in-denmark-110/

https://ens.dk/

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР