Енергийна комисия реши дерогацията на “Лукойл, тоест вносът на руски

...
Енергийна комисия реши дерогацията на “Лукойл, тоест вносът на руски
Коментари Харесай

Гласуваха спешно края на Асен Василев! Делян Добрев: Докато не видя, не вярвам

Енергийна комисия реши дерогацията на “Лукойл ”, т.е. вносът на съветски нефт, да падне от 1-ви март следващата година, а износът на артикули от съветски нефт да падне от 1-ви януари
Депутатите от енергийната комисия взеха решение изключително и да се разпореди на министъра на енергетиката да предприеме дейностите за увеличение на капитала на АЕЦ „ Козлодуй “ с 1,5 милиарда лева, т.е. да се построи 7 и 8 блок на АЕЦ-Козлодуй.
Членовете на комисията от Има Такъв Народ и “Възраждане ” напуснаха комисията.
Депутатите одобриха и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна.
Енергийна комисия одобри Законопроект за силата от възобновими източници в морските пространства, както и годишен отчет за положението на националната сигурност на Република България.
„ Докато не видя оповестено отпадането на дерогацията в държавен вестник, няма да го допускам и да се успокоя “, това съобщи Делян Добрев, ръководител на Комисията по енергетика към Народното събрание, и народен представител от ГЕРБ-СДС.
„ Вече шест месеца приказваме, че България финансира режима на Русия, за това настояваме да падне дерогацията. Ние внасяме три пъти по-скъп съветски нефт. Изнася се съветски нефт в намерено море “, сподели още Добрев по време на съвещанието на Комисията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР