Енергията ни идва от множество фактори свързани с нивата на

...
Енергията ни идва от множество фактори свързани с нивата на
Коментари Харесай

Яжте ТЕЗИ храни и ще се чувствате заредени с енергия

Енергията ни идва от голям брой фактори свързани с равнищата на стрес в всекидневието, достатъчния сън и вярното хранене. Ето някои от топ храните, които ще ви държат цялостни с сила и мощ да посрещате деня!

Ябълки, мед и орехи

Ако има супер храни, които да работят като знамение за организма, то това е най-хубавата композиция. Ябълките са цялостни с витамини, фибри и фруктоза, които зареждат организма с натурална сила. Счита се, че една ябълка заран работи по-ободряващо даже и от чаша кафе.

Медът е суперхрана с необятен набор на деяние. Той е антибактериален и работи дейно против всевъзможни вируси, настинки и стомашни неразположения. Една лъжичка заран „ смазва “ организма и го зарежда с минерали.

Орехите са натурална храна за мозъка. Те набират на тялото ни потребни мазнини и се борят против неприятния холестерол. Един орех дневно, или дребна шепа за следобедна закуска е задоволително за организма. С тях не трябва да се прекалява, поради наличието на мазнини, които са калорични.
Какво да хапвате, в случай че работите нощем?
Вероятно постоянно сте чували, че не би трябвало да ядете след 19 часа, с цел да се радвате на фина талия и стройна фигура, както и на добра кожа,...
Прочети повече
Бавни въглехидрати

Бързите въглехидрати са тези, които тялото ни гори незабавно след приемането им, а в случай че не ги изгори, ги трансформира в мазнини и ги складира като по-късен източник на сила. Те са подобаващи по време на по-усилена работа, спорт, разходки, планински преходи или продължителна и изтощителна работа на крайник.

От друга страна имаме и бавните въглехидрати, които се разграждат по-бавно от организма и надлежно освобождават сила за по-дълъг интервал от време, вместо да я складират.

Бързи въглехидрати са картофите, белият ориз, бялата паста, белият самун. За да заместим бързите с мудни такива можем да ги сменяем със сладки или червени картофи, кафяв ориз, пълнозърнеста паста, пълнозърнести хлябове.

Те ще отделят силата си за по-продължителен интервал от време, ще ни държат сити за по-дълго и няма да се натрупват като ресурси.
Как да накараме мозъка си да се откаже от нездравословната храна
Бързата храна е вкусна, налична и прави вкусовите ни рецептори щастливи от първата до последната хапка. Това се дължи на богатото съдъ...
Прочети повече
Портокали, грейпфрут, лимони, помело – богат подбор от витаминозни плодове. Те са цялостни с витамин С и работят освежаващо и тонизиращо. Ако се чувствате изморени, вместо шоколад си вземете цитрус. Той работи бързо на равнищата на кръвната захар и ще зареди мозъка ви с сила.

Бадеми

Тези ядки са богати на белтъчини, манган и рибофлавин, които ги вършат незаместим асистент на тялото за битката със напрежението и преумората. Те покачват съпротивителните сили на организма и спомагат вярното деяние на храносмилателната и бъбречната система.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР