Енергетици и миньори от ТЕЦ Марица Изток 2 внесоха в

...
Енергетици и миньори от ТЕЦ Марица Изток 2 внесоха в
Коментари Харесай

Инсталация за пречистване, а не затваряне на Марица Изток 2 искат енергетиците

Енергетици и миньори от Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " внесоха в Народното събрание декларация с гледище за създаване на апаратура за хващане на въглеродния диоксид, написа БНР.

Предложението е опция да се спре затварянето на енергомощностите и слагането според на българската стопанска система, сподели Станимир Георгиев, ръководител на Сдружение " Миньори и енергетици дружно ".

Недоволството е против признатите промени в Закона за енергетиката, съгласно които Топлоелектрическа централа " Марица Изток 2 " би трябвало да спре работа от 1-ви юли тази година.

" Има информация, че на доста места в света се изготвят съоръжения за хващане на въглероден диоксид. Ако не се заплащат излъчвания, централите в Маришкия басейн могат да си ги конфигурират “, сподели Георгиев. Той счита, че с парите от Плана за възобновяване и резистентност страната би трябвало да си стъпи на краката и да договаряния тези 1,2 милиарда лева " По време на пандемията от ковид нашите централи ги изкарваха за една година ", уточни Станимир Георгиев.

Радослав Иванов, чиновник в " Марица Изток " Раднево даде за образец, че Румъния, Полша и Швеция са предоговорили договорите за централите и не ги затварят.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР