Енергетиката, високите технологии и производството на коли са обсъдили днес

...
Енергетиката, високите технологии и производството на коли са обсъдили днес
Коментари Харесай

Борисов покани корейски инвеститори да построят завод за електромобили

Енергетиката, високите технологии и производството на коли са разискали през днешния ден на среща в София министър председателят на България Бойко Борисов и министър председателят на Република Корея И Нак-йон, заяви Българска телеграфна агенция. Гостът е на публично посещаване в България

Двамата министър председатели организираха близо двучасова среща на четири очи, последвана от пленарни диалози сред държавните делегации.

И Нак-йов предложения Борисов на посещаване в Корея. Искаме тази аудиенция да има същински резултат и по тази причина с корейски компании ще подготвим това посещаване, добави той.

В близкото минало имаме скръбен опит за съдействие с Южна Корея и се надявам през днешния ден да сложи ново начало и страната и общините, където ще се вършат тези вложения да подсигуряват за тях, цитира Българска телеграфна агенция Борисов. Той акцентира, че България е извънредно привлекателно място за вложения в нови технологии и електроавтомобили. " Предстои взрив на електроавтомобилите и България ще е идеално място за вложения и построяването на цех ", разяснява Бойко Борисов в профила си във " Facebook ".

Конкретна стъпка за икономическото взаимоотношение е учредяването на Българо-корейска комерсиална камара. По-късно през днешния ден двамата министър председатели ще открият бизнес конгрес в Хюндай център София.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР