Енергетиката ни катастрофира, алармира лидерът на АБВ и посочи спешни

...
Енергетиката ни катастрофира, алармира лидерът на АБВ и посочи спешни
Коментари Харесай

Румен Петков алармира, че енергетиката ни е в колапс и настоя за одържавяване на Белене

Енергетиката ни катастрофира, сигнализира водачът на АБВ и уточни незабавни дейности, които да се подхващат.

В енергийното министерство би трябвало да влезе човек, който има силата и волята да покаже корупцията и да предприеме ограничения против нея, безапелационен е Петков. Като най-ярък корупционен план той засяга Булгартрансгаз. " Министърът на енергетиката се държи с Булгартрансгаз, както Христо Иванов с Иван Гешев – Христо Иванов пази Иван Гешев, министърът на енергетиката пази Булгартрансгаз ", разяснява Петков. " Тръбата от Турция, която влиза в България е 15 милиарда кубика, а нашата тръба, която поема потока от 15-милиардната тръба, е 20 милиарда, посочи Петков. " Защо министърът на енергетиката не направи разбор от кое място чакаме другите 4 – 5 милиарда? Защото не ги чакаме отникъде ", акцентира той. 
 Румен Петков сложи под подозрение грижата на Кирил Петков за ВМЗ Сопот Румен Петков сложи под подозрение грижата на Кирил Петков за ВМЗ Сопот
Вярно ли е, че ВМЗ Сопот са сключили договорка със сръбски жител за доставка на избрани първични материали и са платили неотложно 10 млн. дол...

КЕВР да направи сериозен разбор на обстановката, настоя още водачът на АБВ, уверен, че Енергийният систематичен оператор (ЕСО) ще изиска повдигане на цената на тока. Ако в границите на една година се резервира небалансираната цена на тока, ЕСО ще загуби към 50 млн. лева, уточни Петков, базирайки се на експертен разбор. 

Коментирайки цената на газа, Румен Петков посочи, че понижението с 40% на цените на газа през март предходната година е било извънредно спекулативно и напомни, че още тогава от АБВ сигнализираха, че от милионите, които се върнаха в „ Булгаргаз “ българският жител няма да получи нищо. " Ако погледнем цената на газа от 1 март предходната година и цената в този момент, ще забележим, че в този момент тя е два пъти по-висока от високата цена на 1 март ", уточни Петков и акцентира, че това изискуем напълно на държавното управление на Борисов. " Трябва да се търси и политическа, и наказателна отговорност, тъй като другояче удряме всеки ден бедния българин “, безапелационен е водачът на АБВ.

За одържавяване на АЕЦ Белене и незабавна стъпка за създаване на 7 и 8 блок в Козлодуй се разгласи още Румен Петков и предизвести, че другояче злополуката е неизбежна. " Ние консумираме 35 – 37 млн. мегавата, изнасяме 7 и загубите по трасето са 2. Като премахнем това, което създава въглищният източник, не можем да го заместим с нищо. Днес сме в положение на енергиен колапс ", уточни Петков и посочи, че одържавяването на Белене е и метод да не ни съдят евентуалните вложители от Съединени американски щати и Франция и Южна Корея.

Лидерът на АБВ изрази отрицание на концепциите на ръководителя на енергийната комисия Иван Хиновски да се направи нова държавна компания, която да поеме нещата в Мариците: " Нали направихме Държавна петролна компания и видяхме резултата - 50 милиона изчезнаха някъде и никой ги не търси, най-много министъра на стопанската система ". Петков е безапелационен: " Не си ли дадем сметка, че имаме БЕХ – държавна конструкция, имаме НЕК – държавна конструкция, в чийто състав са Мариците и тръгнем да построяваме още една държавна конструкция, това ще е битка с безработицата - вкарваме вътре 150 – 200 души с високи заплати, които ще плащаме ние посредством скъпия си ток ".
 България да желае помощ от „ Фронтекс “ за очертаващата се бежанска вълна от Афганистан, оферират от АБВ България да желае помощ от „ Фронтекс “ за очертаващата се бежанска вълна от Афганистан, оферират от АБВ
България да се обърне към европейската организация за гранична и брегова защита „ Фронтекс “ за материална помощ и човешки запас...

Румен Петков разкритикува и избора на състав на Комисията по енергетика в 46-ото Народно заседание. По адрес на ръководителя й Иван Хиновски, той разяснява, че единственият досег на Хиновски с действителната стопанска система е обвързван с доста тежък неуспех и разясни: „ През 2006 година компания, в която той е акционер и началник „ БулЕко Енергия ”, град Банско, отоплителна централа за изгаряне на дървесни боклуци в Банско, получава лиценз от КЕВР и от година е оповестена за обществена обмен от кредитора на компанията. Самият Хиновски афишира, че компанията е във банкрут и с цел да се избегне злополуката, ще бъде продадена ". Дали общественият заемодател ще си търси възмездяването от персоналното имущество на Хиновски и останалите съакционери, е различен въпрос, само че в случай че критерият да поверяваме управлението на избран бранш на хора, които генерално и потвърдено са се провалили, е доста тъпо за страната ни, добави Петков.

Ето какво сподели Румен Петков за избора на Мартин Димитров за зам.-председател на енергийната комисия: „ В годините след 2010 година направи няколко разбора и прогнози, които пагубно не се сбъднаха, само че за сметка на това в интервала юли 2009 година до март 2019 година е ръководител на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм. Той е един от хората, които носят персонална отговорност за нормативната уредба, въз основата на която работи нашата енергетика. Той дефинира договарянията сред президентите Путин и Ердоган като „ блъф “ и разгласи, че такова нещо като „ Турски поток “ няма да бъде издигнато в никакъв случай, а Русия и Турция единствено се пробват да ни плашат. Днес „ Турски поток “ е реалност, само че за жалост у нас никой не търси отговорност от лъжците. Той разгласи, че „ Белене “ няма да е нужен за България план, тъй като няма да имаме потребност от ток, тъй като ще се задоволяваме от Водноелектрическа централа и Топлоелектрическа централа. Днес цената на тока в България се колебае сред 200 и 380 лева, които всички ние плащаме, а през днешния ден можеше да имаме „ Белене “. Очевидно е, че в микса на ценообразуването най-ниска е цената на силата от АЕЦ „ Козлодуй “. Същото щеше и да е с „ Белене. Мартин Димитров е безупречен измамник и манипулатор и поради това ще заплащат всички българи “.

Като противоречиво име в отрасловата комисия Румен Петков уточни и другия зам.-председател Делян Добрев и напомни, че той беше неин ръководител от 2014 до 2019 година „ Това е човек, който носи директна отговорност за оперативното ръководство на енергетиката и енергийните запаси на нашата страна в дълъг интервал от време за подготовка на цялостната нормативна база “, акцентира Петков.

Лидерът на АБВ изрече утвърждение за избора на Атанас Костадинов за зам.-председател на Комисията, както и по кандидатурата на Рамадан Аталай.
 Румен Петков желае да проверяват за корупция и за ценообразуването американските Марици Румен Петков желае да проверяват за корупция и за ценообразуването " американските Марици "
" Българската страна със своите принадлежности би трябвало да проверява американските централи Марица 1 и Марица 3 и за корупция, и за ценообра...

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР