Енергетика и сигурност ще са основните теми на разговорите между

...
Енергетика и сигурност ще са основните теми на разговорите между
Коментари Харесай

Поптодорова: В Белия дом Борисов и Тръмп ще се съгласят, че трябва да се ограничи влиянието на Кремъл в нашия регион

Енергетика и сигурност ще са главните тематики на диалозите сред американския президент Доналд Тръмп и българския министър председател Бойко Борисов, които ще се проведат по време на визитата на Борисов в Белия дом на 25 ноември.

Това сподели дългогодишният дипломат на страната ни в Съединени американски щати Елена Поптодорова, представена от " Фокус ".

Според нея визитата на българския министър председател във Вашингтон ще е в подтекст на напрегната интернационална среда.

„ Аз мисля, че тази среща ще третира към този момент заменената среда на сигурност – районна и континентална. Аз не съм надалеч от мисълта, че от американска страна ще бъде подложен въпросът за сигурността в балканския район, Черно море, Западните Балкани и това е напълно естествено.

Смятам, че България ще може да удостовери по този метод своето стратегическо партньорство със Съединени американски щати и на дело и ще може да покаже, че е пореден и уверен член на Алианса “, изясни някогашният дипломат на страната ни в Съединени американски щати.

Елена Поптодорова сподели още, че по всяка възможност Доналд Тръмп и Бойко Борисов ще намерят общи точки свързани с връзките с Русия и че двамата ще се съгласят, че би трябвало да се ограничи въздействието на Кремъл в нашия район, а Бойко Борисов ще показа резултатите по газовата диверсификация и хъба „ Балкан “.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР