енералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков подаде оставка.Той

...
енералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков подаде оставка.Той
Коментари Харесай

Директорът на БНР подаде оставка

енералният шеф на Българското национално радио Андон Балтаков подаде оставка.

Той е внесъл тази заран в Съвета за електронни медии писмо, с което уведомява ръководителя на надзорния орган Бетина Жотева, че би желал договорът, с който е поел ръководството на БНР, да бъде преустановен предварително, считано от 1 ноември.



Това заяви самият Балтаков в ефира на радиото.

"Изключително съм засегнат от неналичието на управническа воля за смяна в българската нормативна уредба, която да подсигурява без значение и изцяло свободно от политически вмешателства публично Българско национално радио ", съобщи Балтаков.



"Манипулира се и се фалшифицира моето мнение като общоприет шеф на Българското национално радио ", уточни Балтаков, визирайки оферти за разискване законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран.

Той съобщи, че показаното от министъра на културата Боил Банов, с чийто отчет законопроектът бе изнесен за публично разискване, е манипулативно и погрешно.

Законопроектът, който е препоръчан на обществото за разискване, не е планът на закон, в който работна група от БНР, Българска национална телевизия, Съвет за електронни медии, разнообразни министерства и медийни специалисти са вложили стотици часове и знания, безапелационен е Андон Балтаков.

"Това, което извънредно ме възмути, е фактът, че се твърди, че БНР поддържа този законопроект. БНР поддържа различен законопроект, който в действителност не е подложен за разискване пред обществото. Липсват членове от закона, върху който ние сме работили ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР