Ена от топките, с която се игра финалният мач на

...
Ена от топките, с която се игра финалният мач на
Коментари Харесай

Топката от финала отива при спасените деца от пещерата в Тайланд

Ена от топките, с която се игра финалният мач на стадион "Лужники ", ще бъде изпратена на избавените от пещерата в Тайланд деца от локален футболен тим. По време на почивката на дуела топката е била отнесена в формалните ложи, където са я подписали тримата присъстващи президенти - Владимир Путин, Еманюел Макрон и Колинда Грабар-Китарович, както и шефът на ФИФА Джани Инфантино. В следствие това са сторили и всички футболисти от тимовете на Франция и Хърватия.

Както е известно, по верме на свтевното първенсвто 23 момчета от младежки футболен тим в Тайланд се оказаха заложници в пещера, наводнена след проливните дъждове. След комплицирана интервенция по изваждането им, при която почина и един водолаз, всички деца бяха избавени, като последните две, дружно с 25-годишния им треньор бяха извадени на 10 юли.

Фифа изпрати публична покана на целия тим да участва на финалния мач, само че потърпевшите нямаше по какъв начин да дойдат в Москва, тъй като са в болница под здравно наблюдаване. Те обаче ще получат специфична топка, а също така имат и покана от ФИФА да отидат на гала по връчване на премиите за 2018г. която ще се организира в Лондон на 24 септември.

Източник: segabg.com
Снимка: ЕПА/БНГЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР