Емоционалното слово на Грета Тунберг пред срещата на върха за

...
Емоционалното слово на Грета Тунберг пред срещата на върха за
Коментари Харесай

Грета Тунберг: Как смеете!?

Емоционалното слово на Грета Тунберг пред срещата на върха за климата за секунди обиколи целия свят. споделя:

Грета Тунберг атакува остро международните водачи в речта си пред срещата на високо ниво за климата в Ню Йорк. „ Вие желаете от нас, младите, да се надяваме. Как смеете!? "   – възкликна мощно разчувстваната 16-годишна шведска активистка. „ Вие откраднахте моите фантазии и моето детство със своите празни думи. И аз въпреки всичко съм една от щастливците. Хора страдат, хора умират, цялата екосиестема колабира. (…) А вие говорите единствено за пари и ни разказвате приказки за икономическия напредък “, продължи Грета Тунберг, очевидно колкото да сдържайки сълзите си.

На срещата, която се организира по покана на Генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш, вземат участие близо 60 международни водача . В навечерието ѝ Гутериш сподели, че в този момент би трябвало да се премине от думи към каузи, с цел да се предотврати климатичната злополука .

Видеото с речта на Грета Тунберг стремително се популяризира в интернет и провокира бурни реакции по целия свят.
 
in einer wütenden Rede Politikern aus aller Welt eklatantes Versagen beim vorgeworfen.
— tagesschau (@tagesschau)
Тя се е срещала с папата, била е в Европарламента, на форума в Давос, на огромно киносъбитие в Берлин. 16-годишната Грета Тунберг, момичето с огромните очи и дебелата плитка, което заради дребничкия си растеж към момента наподобява на дете, съумя да активизира милиони в битката си за избавяне на Земята. Нейната " ученическа стачка ", митингът ѝ против безразличието на политиката, напипа болното място на актуалните западни общества. А " Петъците за бъдещето " ( " Fridays for future " ) се трансфораха в мощен политически фактор.

И още:

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР