Емоционалното състояние на човек зависи от него и от това

...
Емоционалното състояние на човек зависи от него и от това
Коментари Харесай

Натрапчивите мисли, ето как лесно да се справим с тях

Емоционалното положение на човек зависи от него и от това по какъв начин реагира на настоящите събития. Натрапчивите мисли изцяло превземат съзнанието и е много мъчно да се отървете от тях. Най-разрушителното в това положение е, че изцяло осъзнавате „ ужаса “ на протичащото се, само че не можете да извършите безусловно нищо по въпроса. Дори поради осъзнатостта, че сходни мисли са ирационални и неоснователни, оправянето с тях е невероятно.

Да мислите натрапчиво значи да давате приоритет на хрумвания или облици, които са смущаващи или тревожни, само че появяващи се в мозъка без авансово предизвестие. Всеки един от нас, даже и най-оптимистичният човек, може да има странни и даже плашещи мисли, които провокират възприятие за виновност. Те могат да съставляват от желанието да бутнете чужд на релсите на метрото до неоснователни страхове, че нещо може да се случи с околните ви тъкмо в този момент.

Ние ви предлагаме няколко съвета за това по какъв начин да се справите с този вид неприятни мисли:
 Говорете за терзанията с близки си хора
Да имате терзания и да не ги изразявате е непостижимо. Усещането е като тенджера под налягане, а изразяването на вашите мисли с думи може да понижи натиска. Подкрепата от страна на другите ни утешава и облекчава.
Познание и разбор
Невъзможно е да се отървем от това, което не осъзнаваме, не разпознаваме, не виждаме. Това значи, че е значимо да виждате и анализирате своите натрапчиви мисли. За да се отървете от натрапчивите мисли, съветваме да си визиите себе си като откривател, който е въоръжен с лупа или микроскоп и е подготвен да учи мислите.
Хобита
Не би трябвало да забравяме за позитивното влияние на приятните занимания и занимания върху психологичното здраве. Разсейването с нещо, което харесвате, е ефикасен метод да се отървете от неприятните мисли. Освен това отпускате мозъка си и настроението ви става по-добро. Опитайте да четете, спортувате, рисувате или пишете.
 Физическа интензивност
Физическата интензивност усилва производството на ендорфини (хормоните на положителното настроение), които покачват възприятието на наслаждение и благоденствие. Освобождаването на ендорфини по време на подготовка ви разрешава да избягате от натрапчивите мисли.
Качествен сън
Едно от най-хубавите средства, когато не можете да спрете мозъка си, е да се стремите да спите повече часове. Липсата на отмора е фактор, който води до натрапливи мисли. Колкото по-малко часове спите, толкоз по-тревожни и действителни наподобяват. Следователно грижата за вашата отмора ще ви помогне да сте в по-добро въодушевление и да гледате на нещата в вероятност.
Контрол
Ако мислите не отминават, би трябвало да възвърнете контрола върху обстановката. Трябва да разпознаете и приемете това, което мислите и чувствате. Поемете контрола посредством тялото - станете, разходете се, медитирайте. Не забравяйте да обърнете внимание на света към вас и да му се радвате.
 Натрапчивите мисли от предишното
Ако желаете да се отървете от мислите, които ви безпокоят сега, можете да се опитате да си спомните за такива от предишното, които в този момент ви наподобяват празни и ненужни. Въз основа на опит с минали терзания, можете да разберете какво да извършите с това, което в този момент наподобява като пречка.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР