Емоционално и топло начало на 26-то издание на Есенните литературни

...
Емоционално и топло начало на 26-то издание на Есенните литературни
Коментари Харесай

Алек Попов и Недялко Йорданов: Има нещо бохемско в Бургас, той е дал най-много и най-големите творци в литературата

Емоционално и топло начало на 26-то издание на Есенните литературни празници в Бургас.

Домът на писателите се оказа стеснен за ценителите на писаното слово. Престижният конгрес ще продължи до 27-ми октомври, а програмата е наситена с авторски рецитали и креативен срещи.

„ Има нещо бохемско в Бургас, което постоянно ми е харесвало. Като оставим настрани и какъв брой доста писатели са излезли отсам, това е в действителност феноменално, без значение дали живеят в града или по някакъв метод са свързани с него. Бургас е кондензиран с една комплицирана алхимия, която мъчно може да се опише рационално “, сподели Алек Попов.

Авторът на „ Мисия Лондон “ не скри, че по-голяма част от книгите му са написани точно в Бургас.

Недялко Йорданов върна времето обратно със мемоари за бургаските писатели и поети, които остават вечно в литературната история. Големият български стихотворец и драматург прочете стихове от последната си книга „ Епопея на незабравимите ”, отдадени на другарствата му с Христо Фотев и Петя Дубарова.

„ Бургас е градът, който е дал най-вече и най-големи създатели ”, сподели бургазлията Недялко Йорданов.

Двамата създатели бяха специфични посетители на откриването на Есенните литературни празници.

Инициативата се осъществя от Бургаската писателска общественост в партньорство с Община Бургас. Домакин на всички събития е Домът на писателя, а входът е свободен.

„ Ние всички тук сме другари, обвързва ни любовта към изкуството. В това пространство сме си на мястото, чувството за общественост е доста мощно. “, показа Диана Саватева – заместник- кмет по  просвета, туризъм и спорт. Тя поздрави присъстващите със стих от последната си стихосбирка „ Капка, изпреварила дъжда ”.

Музикално-поетичен привет насочи и обичаният на всички доктор Лорис Мануелян, завеждащ отделението по хемодиализа в УМБАЛ – Бургас. Заедно с него бе и синът му Самуел Мануелян.

На събитието участваха писателите Роза Боянова, Керана Ангелова, Яна Вълчева, Иван Сухиванов, Наталия Недялкова, Елка Василева, Роза Максимова, Мина Кръстева, Тони Маркс и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР