Емоционалният треньор на Левски 2014 Тити Папазов трудно сдържа сълзите

...
Емоционалният треньор на Левски 2014 Тити Папазов трудно сдържа сълзите
Коментари Харесай

Тити плаче при представянето на Левски Лукойл


Емоционалният треньор на Левски 2014 Тити Папазов мъчно сдържа сълзите си и се разплака при представянето на новия спонсор на “сините ” Лукойл. Нефтената компания бе показана като главен благодател на столичния отбор на специфична конференция през днешния ден, на която с изключение на Папазов участваха шефът й Валентин Златев, Сашо Везенков и Тодор Стойков. През последните 17 години Лукойл бе главен спонсор на Академик, само че в този момент мести вложенията си в Левски 2014.

“Никога не съм си представял, че ще пристигна миг, в който даже и аз няма да мога да приказвам. Само мога да кажа на всички хора, че в случай че имат вяра, желаят нещо доста същински, то се случва. Благодаря доста на всички хора, които помогнаха, Левски да стигне досега, в който една от най-големите компании в България да стане част от наш предстоящ план. Сигурно звучи пристрастно, само че Левски е най-обичаното нещо в България ”, сподели разплаканият Тити, представен от Спортал.

“За да се стигне дотук, първо имаше 15 февруари 2015 година, когато 10 000 души се събраха в “Арена Армеец ”. Благодаря на всички компания, които ми оказват помощ през тези две години и половина ”, продължи той. “Всеки има своята фантазия. Всички знаем приказката за златната рибка. Мечтал съм си, почтено да кажа, да се срещна с Владимир Путин. Ако бях хванал златната рибка, нямаше да съм толкоз безочлив, да желая Лукойл да се захване с Левски ”, сподели още той.

“По-смислено нещо в българския спорт не е правено. Каквото зависи от мен, аз ще го направя. Този план може без всеки един от нас. Не желая от първия ден да се задават въпроси за отношеният ми с господин Стойков и господин Златев. Вярвам, че всичко се прави от сърце. Благодаря на господин Златев ”, съобщи той.

Самият Златев съобщи, че задачите пред новия план Левски Лукойл са няколко и всичко се прави в името на развиването и възхода на българския баскетбол, като упоритостите на новия план надвишават границите на страната.

" Считано от 31 декември 2017 година, Лукойл приключи контракта за генерално спонсорство с баскетболен клуб Академик и считано от 1 януари 2018 година, имаме подобен контракт с баскетболен клуб Левски. Какво стои зад всичко това? Това е мотивът, заради който ви поканихме през днешния ден. Мотото на нефтена компания Лукойл е “Винаги в придвижване ”. Винаги сме били с упоритостите да бъдем водачи в бизнесите, с които се занимаваме. В същото време постоянно сме били обществено виновна компания ", сподели Златев.

" Един от най-старите баскетболни клубове, с огромна история и заслуги, с голямо количество правилни почитатели, които са го поддържали в годините… Вчера получих прочувствено писмо от фенклуба на Левски, за което им благодаря. Клубът преживяваше тежки времена. Съществуваше само с помощта на ентусиазма и напъните на господин Тити Папазов. Това е недопустимо. След дълги диалози с господин Папазов стигнахме до решението, че ще бъде спонсори на БК Левски. Левски заслужава доста повече.

Не ги разделям на 2014 и други, тъй като за мен тук има баскетболен клуб Левски. Това би било добър тласък за развиване на капацитета, който този тим има. Амбициите са огромни. Ще попитате какви и ще каже - огромни. Тандемът, който се оформя - Папазов като старши треньор и Тодор Стойков като президент на клуба, дава съображение да мислим, че те ще извършат нужната работа и ще положат съответните старания да се заеме почтено място както у нас, по този начин и в Европа ", сподели той по въпрос на упоритостите на " сините ".

“Всичко това е с мисълта и концепцията да се опитаме да върнем баскетболната аудитория в залите и да вдигнем равнището на българския баскетбол там, където то би трябвало да бъде. Ще разчитаме главно на български играчи. Моето схващане е, че би трябвало да се дава преимущество на българите. Направих предложение пред другите президенти през 2018 година да играем без непознати състезатели, с цел да забележим равнището ”, сподели към този момент някогашният покровител на Академик и сегашен подобен на Левски във връзка с главната концепция.

“Спорт не се прави единствено с легионери. Чужденците си заработват парите, стават и си отпътуват. Не би трябвало да се позволяват тимове, които нямат лични школи. Всеки един човек, който дава пари за българския спорт, заслужава почитание. Разбирам терзанията на някои от президентите в НБЛ, само че не мисля, че са основателни. Конкуренцията ще бъде засилена, нашите упоритости да бъдем първенци не са от през днешния ден. Не са с появяването ни като спонсори в Левски. Но те остават такива. Това е задача най-малко ”, показа Златев.

" Проектът е дълготраен. Искаме да реализираме задачите си. Нашите адвокати са разгледали обстановката и няма никакви спънки. Няма нарушаване на разпоредбите ", регистрира още той.

Бившият изпълнителен шеф на Лукойл Академик сред 2002-а до 2015-а Сашо Везенков пък даде изясненост към новият план Левски Лукойл, както и какво бъдеще чака Академик.

“Доста сме говорили по тематиката, от много години имахме такава концепция. Бяхме номер едно, когато бяхме в Лукойл, само че нямахме аудитория. Без аудитория няма по какъв начин да успееш в дълготраен проект. Надяваме се Левски да одобри концепцията и да помогне за пробив в Европа. Надяваме се да имаме тим в групи и финали на Европа, ще бъде в полза на България. Целта е Правец да стане център на баскетбола в страната и да се притеглят играчи от цяла България, главно наши фрагменти, в Академик. Отборът ще е единствено с локални момчета, само че концепцията е да се реализиран доста съществени резултати. Смятам, че по този метод даже имаме опция да играем в европейските шампионати. Смятам, че Правец е точното място за основаване на състезатели ”, съобщи Везенков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР