Емоционалните събития изискват специално облекло. Тазгодишната тенденция за концертите от

...
Емоционалните събития изискват специално облекло. Тазгодишната тенденция за концертите от
Коментари Харесай

Как манията да се обличаш като Тейлър Суифт променя концертната индустрия

Емоционалните събития изискват особено облекло.

Тазгодишната наклонност за концертите от турнето Renaissance на Бионсе и Love on Tour на Хари Стайлс обаче надвишава границите на естественото, написа BBC.

Към листата може да прибавим и Тейлър Суифт, въпреки че тя ще посети Острова чак идващото лято. Докато към момента разграбват последните билети за турнето й Eras в Обединеното кралство, почитателите към този момент са в трескава подготовка на тоалетите си за дълго чаканото събитие.

Съдържанието с хаштаг #ErasTourOutfits има към милиард гледания в TikTok с обилие от видеоклипове на Swifties, както се назовават истеричните фенове на певицата, чиито тоалети пресъздават настоящи сюжети и визии от шлагерите й.

Откъде в действителност идва тази наклонност?

23-годишната Софи Хил от Манчестър приготвя с неспокойствие специфичен тоалет за концерта на Хари Стайлс по време на турнето Love on Tour в Обединеното кралство, въодушевена от самия реализатор.
 
       View this post on Instagram                      
A post shared by Sophie (@soph)

Момичето посещава разнообразни магазини в търсене на съвършения тоалет и дава насоки и хрумвания на почитателите в TikTok. Видеата събират над 1,5 милиона гледания.
 

" Всичко е цветно, с акцент върху аленото и розовото. Всичко е с щампи на сърца, както и плодове. Ягоди, череши, дини, киви - тъй като Хари пее за тях. И несъмнено – шалът с пера ", изяснява Софи. " Хари носеше шал с пера на премиите " Грами ", един почитател го копира, а след това стана вайръл в TikTok. ", добавя тя и споделя, че не може да си показа концерт, на който да не е особено облечена.
       View this post on Instagram                      
A post shared by @harrystyles

По всичко наподобява, че дните на дънки и тениска за музикално събитие са отминали, защото Софи не е единствена, която мисли по този метод. Това е наклонност, която известните фешън компании също виждат.

Марката за бърза мода NastyGal да вземем за пример, има секции за " The Eras Tour ", " The Reniassance Tour ", " Love on Tour " и " Yellow Brick Road Tour " на Елтън Джон.

       View this post on Instagram                      
A post shared by Nasty Gal (@nastygal)

 
Много неща са нужни, с цел да се оформи стилът на една група, изяснява стилистът и фотограф Розана Електра и добавя, че реализатори като Хари Стайлс, Тейлър Суифт и Бионсе го вършат съвършено.

" Трябва да се вгледате в музиката на изпълнителя, текстовете, персоналния му жанр, развиващия се имидж и същността на турнето. Феновете на Суифт се въодушевяват от най-новия ѝ албум Midnights, стигайки до винтидж роклите и каубойските ботуши с носталгия по ранните й кънтри изяви. ", изяснява тя.
 

Розана счита, че с изключение на обществените медии, фактори като пандемията и рецесията с разноските за живот са изиграли своята роля за напора на пера и каубойски шапки.

" След продължителни интервали на обществена изолираност и възходящите разноски за живот, почитателите се стремят да усилят оптимално прекарването си и обличането в чест на обичаните им реализатори е част от това. Те желаят да се почувстват част от турнето и след това да го споделят онлайн с други почитатели. ", добавя стилистът.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР