Емоционалната интелигентност e умението да разпознаваш и управляваш своите емоции,

...
Емоционалната интелигентност e умението да разпознаваш и управляваш своите емоции,
Коментари Харесай

5-те зодии с най-силно развита емоционална интелигентност

Емоционалната просветеност e умеенето да разпознаваш и управляваш своите страсти, да разпознаваш страстите на близките и да се приспособяваш към тях.

Приема се, че прочувствената просветеност се състои от 5 съставния елемент:

САМОКОНТРОЛ, или това е способността да управляваме и направляваме личното си прочувствено състояние;

САМОПОЗНАНИЕ – положителното познаване на себе си и личните си емоции;

МОТИВАЦИЯ – способността да управляваме страстите си, като задачата е да реализираме личните си цели;

ЕМПАТИЯ – опцията да откриваме и дефинираме непознатите емоциим

СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ –отношението ни към другите и въздействието ни върху тях е разграничено на три основни аспекта.



Според астролозите гореизброените качества, които са главните градивни тухлички на така наречен качество "емоционална просветеност ", най-често се срещат измежду родените под долуизброените пет знака от зодиака:

Близнаци

Близнаците са извънредно положителни събеседници, умеещи да споделят до съвършенство. Те имат фина вътрешен глас за хората към себе си и надалеч не са толкоз прочувствено дистанцирани, колкото на пръв взор наподобяват.

Рак

Хората, родени под Рак, постоянно влизат в спор с страстите и настроенията си, само че това в множеството случаи ги прави мъдри и зрели. Умеят да влизат в ситуацията на другия и да намират правилния път към сърцето му. Те са превъзходни оратори и съумяват постоянно да се оправят с всяко предизвикателство, изникнало на пътя им, с самообладание и успокоение.



Дева

Девите обичат да се вглеждат в детайлите, аналитични са и са съпричастни. Усещат индивида против себе си и до каква степен доброжелателен може да бъде той към тях. Отнасят се с извънреден почит към тези, които са откровени и открити. Обратното, не понасят клеветниците и завистниците. Да не приказваме, че работата в екип с Дева е същинско наслаждение, стига да спечелите нейните благосклонности.

Везни

Удивителни дипломати. Везните отлично знаят какво желаят и от какво се нуждаят другите, макар че за себе си от време на време се двоумят. Стихията им е в това да усещат средата и да поддържат мира във взаимоотношенията си. Борци за правдивост. Те са изключителни, които постоянно намират метод да успокоят напрегнатата конюнктура. Дори и единствено с харизматичното си и наличието си.

Риби

Това е знакът с най-силно развита вътрешен глас от останалите зодии. Те усещат индивида отсреща си единствено с един взор. Рядко бъркат в преценката си за съответен човек. Хората, родени под този зодиакален знак, са изключителни емпати.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР