Емоционалната интелигентност е способността да разпознавате, регулирате и разбирате емоциите,

...
Емоционалната интелигентност е способността да разпознавате, регулирате и разбирате емоциите,
Коментари Харесай

Какво е емоционална интелигентност и защо е толкова важна?

Емоционалната просветеност е способността да разпознавате, регулирате и разбирате страстите, както вътрешно, по този начин и външно. Емоционалната просветеност ви оказва помощ да се свързвате с други хора, да създавате съчувствени взаимоотношения, да поддържате връзка дейно, да разрешавате спорове и да изразявате възприятията си. Можете да говорите за прочувствената просветеност като EI или прочувствен коефициент (EQ).

Често се приема, че прочувствената просветеност е нещо, което имате или нямате. Въпреки това, тъкмо както имате интелектуален коефициент (IQ), прочувственият коефициент (EQ) е нещо, което може да се трансформира и развива.
Как да възпитате прочувствена просветеност у детето си?
Емоционалното образование е ежедневна работа с нашите деца и със себе си, чиито плодове ще повлияят на всички аспекти на фамилния и индиви...
Прочети повече
Психолозите учат прочувствената просветеност, откогато Едуард Торндайк вкарва концепцията за „ обществена просветеност “ през 1920 година В своята книга от 1983 година „ Структури на мозъка: теорията на множествената просветеност “ психологът вкарва концепцията за междуличностна и интраперсонална просветеност.

Терминът " прочувствена просветеност " по-обстойно е прегледан в публикация от 1995 година, написана Даниел Гоулман. Той дефинира прочувствената просветеност и открива смисъла на прочувствения коефициент за водачество.

През 2004 г. Питър Саловей и Джон Майер уголемяват обсега и разбирането на прочувствената просветеност. Те създават доктрина на чертите, с цел да развият и мерят прочувствената просветеност. След създаване на техните теории е основан и първият тест за прочувствена просветеност - на Майер-Саловей-Карузо (MSCEIT на английски).

Днес прочувствената просветеност се учи от доста психолози, които търсят разнообразни прочувствени пълномощия, междуличностни умения, които способстват за прочувствената просветеност, и разликата сред прочувствения коефициент и IQ. Има доста психолози, които се занимават с тънките елементи на прочувствената просветеност, която е умеене, което може да се реализира с процедура и образование.
Това са 7–те неща, които изтощават душата ви. НЕЗАБАВНО ги променете!
Чувствате ли се прекомерно изтощени в последно време? Физически всичко е наред с вас, само че сякаш душата ви сигнализира за успокоение и пречис...
Прочети повече
Проучванията демонстрират, че прочувствената просветеност е също толкоз значима, а от време на време и по-важна от обичайна просветеност. Според изследване от 2016 година високата прочувствена просветеност е по-важна за отличната работа в екип, в сравнение с високото IQ. Допълнителни изследвания демонстрират, че високата прочувствена просветеност води до по-добро показване на работата и водачество.

Активното слушане е практиката да слушаш, с цел да схванеш. Вместо да мислите какво да кажете по-нататък, насочете цялото си внимание към това, което споделя другият.

Активното слушане работи за развиване на емпатия, връзка и доверие сред вас и различен човек.

Друг основен детайл от дейното слушане е невербалната връзка и езикът на тялото. Обърнете внимание на това, което вършиме, когато някой различен приказва. Дори и да се интересувате от диалога, кръстосаните ръце или гледането в далечината основават усещането, че не сте заинтерсовани. Опитайте се да поддържате зрителен контакт и общително, заинтригувано изражение на лицето, с цел да покажете, че обръщате внимание.
Държавните чиновници на тест за прочувствена просветеност
Служителите в държавната администрация да минават проби за определяне на равнището на прочувствената им просветеност. Това е разпи...
Прочети повече
Адаптивността или способността да бъдете гъвкави в разнообразни обстановки е от значително значение за прочувствената просветеност.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР