Емоциите върху нашите лица са толкова разнообразни и богати, както

...
Емоциите върху нашите лица са толкова разнообразни и богати, както
Коментари Харесай

Човешкото лице изразява повече емоции, отколкото можем да осъзнаем

Емоциите върху нашите лица са толкоз разнородни и богати, както и самите лица. Различни придвижвания – като повдигнати вежди или отворена уста – могат да предават по едно и също време два разнообразни вида информация, излиза наяве от обява в Sciencealert.

Смръщеният нос може да предава както обща информация (например отрицателни емоции), по този начин и избрана прочувствена категория (например горест. Това се назовава подаване на мултиплексирани сигнали.
Родителите на сполучливите хора вършат тези 6 неща
Думата „ триумф “ е сложна за дефиниране, тъй като за другите хора триумфът  означава разнообразни неща. Въпреки че допълнително...

В новото проучване били събрани 100 доброволци и посредством комплицирана графична софтуерна платформа им били показвани разнообразни лица, основани от компютър. След това доброволците трябвало да запишат страстите, които са изразявали тези лица.

„ Това проучване е ориентирано към решение на фундаменталния въпрос за това, по какъв начин израженията на лицето вземат решение комплицираната сигнална задача по предаване на прочувствени известия – споделя Рейчъл Джек от Глазгоуския университет във Англия. – Използвайки генерирани от компютър лица в комбиниране със субективни реакции на човешкото усещане и нови аналитични принадлежности, ние демонстрираме, че израженията на лицата могат да предават комплицирани комбинации от прочувствена информация посредством мултиплексирани лицеви сигнали. “

Участниците в опита трябвало да слагат изображенията на лицата, които виждали, в една от шест категории, обичайно употребявани за групиране на страстите: благополучие, изненада, боязън, омерзение, яд и горест. Те също по този начин трябвало да посочат дали върху тези лица е изразена някаква оценка, позитивна или негативна, или по какъв начин лицето е „ задействано “.
Пет потвърдени метода по какъв начин да сдържаме гнева си
Ако сте от хората, които се ядосвате доста постоянно и в действителност желаете да извършите нещо по въпроса, то ние можем да ви помогнем. В тази ст...

Движенията на лицето, които комбинирали категория и измерение, по-късно били обозначени като мултиплексирани. От 42 разнообразни придвижвания на лицето – от затваряне на очите до втурване на челюстта – 26 получили мултиплексна оценка.

Това проучване повдига по едно и също време няколко забавни въпроса – не на последно място за това, по какъв начин възприемаме страстите, когато те се показват върху лицата на други хора. Качества като отрицателна багра оказват помощ ли ни да разпознаем категория страсти като горест?

Изследователите се надяват в бъдеще да проведат мозъчно сканиране на участниците, с цел да изучат по-внимателно този въпрос. В края на краищата ние разчитаме на разшифроването на непознатите страсти, откогато съществува нашият тип, и заслугата за това е на нашия мозък.

Резултатите от проучването може да са потребни и в далечното бъдеще – за роботите и виртуалната действителност. „ Тези резултати ще ни послужат в създаването на обществен интерактивен изкуствен интелект, в това число на обществени роботи и цифрови аватари, за възстановяване на техните сигнални благоприятни условия “, прецизира Джек.
3 аргументи, заради които не би трябвало да сдържате страстите си
Ако сте от хората, които са привикнали да потискат своите страстите, евентуално ще измененията държанието си, откакто прочетете тази публикация...

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР