Емо трака със зъби, за да ме извика ако съм

...
Емо трака със зъби, за да ме извика ако съм
Коментари Харесай

Емо трака със зъби, за да повика съпругата си! Нека помогнем!

 " Емо трака със зъби, с цел да ме извика в случай че съм в другата стая. Кимва с глава за " да " или " не ". И показва с очи това, което му би трябвало - вода, храна, тв приемник. Напълно неподвижен и прикрепен към легло е поради тежкото си заболяване. Не може да приказва, тъй като заболяването порази гласните му струни. А аз съм до него 24 часа в денонощието. "

С тези думи стартира прочувствената си история пред " България Днес " Теодора Йорданова. Оперативната счетоводителка в учебното заведение в Полски Тръмбеш е по майчинство с второто си детенце - прелестната дъщеричка София. Тя е единствено на годинка, а баткото Едислав е на шест и му следва да бъде първокласник идната есен.

Младото и заедно семейство претърпява непредвиден и извънредно тежък удар, откакто подло заболяване покосява 37-годишния Емил. У нас, в Турция и Германия мъжът е диагностициран със амиотрофична латерална склероза. Заболяване, което предвещава единствено поддържащо лекуване, без да има опция мъжът още веднъж да бъде на крайници. Нито да бъде пълностоен любящ брачен партньор и татко на две дечица.

" Емо не може да диша самичък. Благодарение на шефа на болничното заведение в Полски Тръмбеш беше платен специфичен уред, с който диша 24 часа в денонощието. Аз се грижа за него, храня го, окъпвам го, разполагаем съм непрекъснато. Затова напуснахме Полски Тръмбеш и отидохме при моите родители в град Бяла. Много е мъчно, само че няма метод ", продължава с описа си борбената Теодора и прибавя, че към 700-800 лева месечно са консумативите.

Ударите на ориста не стопират дотук. През март т.г. умира майката на Емо. Съсипан от тъгата и напрежението, татко му развива стремително тежко онкологично заболяване и също издъхва преди броени дни.

" Единственото, което можем да създадем, е да съберем средства за специфична система за връзка. Тя коства към 10 000 лева Докато Емо гледа в монитора, системата ще разчита неговите мисли и диалект посредством очите му и ще ги възпроизвежда. Наш непосредствен със същото заболяване има такава система и фамилията му е предостатъчно ", споделя Теди, до момента в който се грижи за всекидневните потребности на своя брачен партньор.

И за момент не е помисляла да се откаже. Волята й за битка е голяма. Както и апелът й към положителни хора да оказват помощ за пазаруването на тази система. Защото Емил Йорданов, който всички познават в китното градче като индивида, възродил тениса на маса, огромен спортсмен и прелестен татко и брачен партньор, заслужава ярък лъч в живота си.

Дарителските сметки на Емил Георгиев Йорданов:

УНИКРЕДИТ БАНК

IBAN: BG61UNCR70001523546253

BIC: UNCRBGSF

РАЙФАЙЗЕН БАНК

IBAN: BG02RZBB91554064805600

BIC: RZBBBGSF

PayPal: [email protected]
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР