EMO Хановер, най-голямото световно изложение за металорежещи и металообработващи машини,

EMO Хановер, най-голямото световно изложение за металорежещи и металообработващи машини, ...

Тайванските машиностоители в ерата на индустрия 4.0.


EMO Хановер, най-голямото световно изложение за металорежещи и металообработващи машини, стартира в едноименния град в Германия по-рано тази седмица. В изложението участие взеха общо 206 тайвански производители, което превърна тайванците освен в най-голямата група, участваща в събитието, различна от европейските представители, но и в третата по големина въобще.

Тайван от дълго време работи усилено в производството и усъвършенстването на цифрови програмно-управляеми машини (ЦПУ/CNC) и инструменталната им екипировка, като се утвърди и като един от най-големите производители на CNC центрове, работещи по петте оси (освен стандартните линейни X,Y и Z и по двете ротационни – А и B). През последните години тайванската индустрия полага огромни усилия да се развива в областта на индустрия 4.0 и да е лидер в иновативните смарт технологии. Тази година Република Китай представя на изложението както стандарти, така и множество тясно персонализирани машини, създавани по конкретни клиентски спецификации, производствени линии и цялостно оборудване за тях.

Регистрираните общо 206 тайвански производители заемат огромна площ от 21,052 квадратни метра – цяла една палата от изложението. Сред основните изложители са FFG, Victor Taichung, Tongtai, HIWIN, GOODWAY, LITZ, YCM, FEMCO, WELE, Hartford, DAHLIH, CHMER.

Източник: fakti.bg