Емма Нейкова се класира трета на сабя в индивидуалната надпревара

...
Емма Нейкова се класира трета на сабя в индивидуалната надпревара
Коментари Харесай

Емма Нейкова с бронз на сабя на турнира за Европейската купа в Истанбул

Емма Нейкова се класира трета на сабя в самостоятелната конкуренция на шампионата за Европейската купа в Истанбул.

Тя стигна до полуфиналите след пет победи в групите и още три извоювани борби в елиминациите: с 15:6 против Гюл Арслан от Турция, с 15:8 против Бегум Алкая от Турция и с 15:10 против Ребека Сю от Сингапур. В дуела за място на финала Емма отстъпи на Нисанур Ербил, само че остави доста положителни усещания.

Под управлението на треньора Ивайло Воденов Нейкова записа отличен старт на сезона, откакто в събота завоюва бронзов орден в отборната конкуренция на сабя. Освен нея в състава на България бяха още Белослава Иванова, Калина Атанасова и Александра Пикар. В първия кръг нашите девойки победиха с 43 на 35 отбора на Украйна и Казахстан, а по-късно отстраниха четвъртия тим на Турция с 45 на 39. На полуфиналите националките ни отстъпиха на първия тим на домакините с 39 на 45 и се класираха на трето място.

Още две българки съумяха да влязат измежду първите 10 в самостоятелната конкуренция. Ана Михайлова приключи седма, а Белослава Иванова се класира девета.

При кадетите Тодор Стойчев приключи шести.

Теодор Тодоров от фехтовална академия „ Волов “ пък стана първи на рапира на шампионата ARAMIS в румънската столица Букурещ. В конкуренцията за медалите на рапира момчета до 13 години участваха 31 състезатели, а това е втора победа на Тео в северната ни съседка, откакто през септември стана първи за купа STEBAL.

При девойките до 12 години Евангелина Велчева приключи втора, а Светослав Иванов – втори при момчетата до 10 години.

В София Йорданка Коцева от “Ескалибур” и Калоян Николов от Варна завоюваха открит шампионат на рапира за мъже и дами над 20 години. Надпреварата е годна за купа “България” и се организира с присъединяване на 19 дами и 25 мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР