Емко загуби лиценз си заради нередности, обяви министърът на икономиката

...
Емко загуби лиценз си заради нередности, обяви министърът на икономиката
Коментари Харесай

Караниколов: Виждам рекет в действията на Емко

" Емко " загуби лиценз си поради нередности, разгласи министърът на стопанската система Емил Караниколов. " Проблемът им е, че нямат хранилища. Затова държаха над 100 контейнера на индустриалната площадка. Така застрашаваха служащите си, както и популацията ", посочи той пред Българска национална телевизия.

Тази продукция не може да стои там. Освен това имаше такава и с изминал период, продължи Караниколов. " Нередностите са отчасти отстранени. " Кинтекс " им оказа помощ да приберат продукцията на пристанището в Бургас. Сега могат да я продадат ", сподели още министърът.

От предходната седмица могат да изнасят. Освен това продукцията им не е серпантина и за миг. Има интерес към нея, само че виждам рекет в дейностите им към страната. Ще ми спомагаме да я продадат. Ще им спомагаме с разрешителни. Не виждам какво желаят повече. Аз не съм нареждал да се приключи контракта с " Кинтекс ". Дружеството единствено реши това, откакто видя, че има риск. Освен това получи много по-добра оферта, съобщи Караниколов.

Вижте, нямам никакво особено отношение към тях. Проверка бе осъществена и се прави от всички. Освен това, когато се появяват частни компании, постоянно се подминава ВМЗ. Прекратен контракт не може да се върне. Но те знаят доста добре, че има интерес към продукцията им. Но би трябвало да си решат проблемите със складовете. Не може да трупаш продукция без да имаш къде да я сложиш, безапелационен бе той.

Бяхме се разбрали с тях за две неща. Първото да им спомагаме, с цел да си върнат лиценза, което и стана. Второто бе, че трябваше да дадат мнение за промени в законите в промишлеността, което обаче не бе сторено, изясни Караниколов.

Има растеж на стопанската система от 4%. Ако има разговор от всички може и да реализираме растеж от 6%. Но би трябвало да създадем две неща. Има проблем с субстанции, които се употребяват и се считат към този момент за наркотични. Освен това би трябвало да работим в развиването на технологиите, съобщи Караниколов.

Има какво да се работи. Как да се разпределят вложенията по райони. Но би трябвало да има разговор. Виждате по какъв начин се случи това с бизнесът, който подвигна заплатите. Същото важи и за опозицията по значими въпроси, тъй като другите доста по-добре от нас се оправят с вложенията, сподели още той.

Извинявам се. Това не е разговор, който да се води в обществото. Никой не печели от това, съобщи той във връзка напрежението сред публицисти и политици.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР