Емитирането на общ дълг от Европейския съюз не трябва да

...
Емитирането на общ дълг от Европейския съюз не трябва да
Коментари Харесай

Управителят на Бундесбанк настоя за строг контрол върху парите от ЕС

Емитирането на общ дълг от Европейския съюз не би трябвало да се трансформира в обикновен проект при бъдещи бюджетни провокации, настоя шефът на Бундесбанк Йенс Вайдман.

Коментарът на немския гуверньор идва, откакто преди дни водачите на Европейски Съюз подписаха историческа договорка за огромен подтикващ проект, посредством който да се помогне на стопанските системи на страните членки, потърпевши най-силно от рецесията около ковид. Споразумението отвори опцията пред Европейската комисия да емитира дълг на интернационалните пазари от името на 27-те страни от съюза. Анализаторите дефинират този ход като невиждан акт на взаимност в Европейски Съюз.

"Важно е, че Европейски Съюз потвърди способността си да работи в интервал рецесия “, сподели Вайдман, представен от "Ройтерс ". Според него проявлението на взаимност и във финансово отношение е най-правилното нещо в актуалната рецесия.

Но Вайдман добави, че към финансовата помощ би трябвало да бъдат приложени строги условия. „ Необходими са механизми за надзор, с цел да се подсигурява рационалното и дейно потребление на средствата “, изясни шефът на Бундесбанк.

"Като цяло аз мисля, че общ дълг за обширни прехвърляния е под въпрос. Най-малко пакетът не би трябвало да служи като трамплин за огромен дълг на Европейски Съюз за постоянно финансиране на семействата “, акцентира Йенс Вайдман.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР