Емисиите въглероден диоксид са нараснали през тази година, въпреки че

...
Емисиите въглероден диоксид са нараснали през тази година, въпреки че
Коментари Харесай

Въглеродните емисии растат въпреки спада в употребата на въглища

Емисиите въглероден диоксид са нарастнали през тази година, макар че използването на въглища е намаляла. Годишният разбор на Global Carbon Project демонстрира, че излъчванията ще се повишат с 0.6% през 2019 година Това е поради продължаващия мощен растеж в потреблението на нефт и природен газ, написа Военновъздушни сили.

През 2018 година излъчванията набъбнаха с съвсем 3%, като мощното търсене на въглища в Китай беше главният мотор. Тази година растежът е по-малък, защото отразява основни промени в търсенето на изкопаеми горива.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въглищата вървят надолу

Глобалните излъчвания от въглища са намалели с по-малко от 1%, само че това прикрива значителен спад в Съединени американски щати и Европейски Съюз. " През по-голямата част на 2019 година изглеждаше, че потреблението на въглища ще нарасне доста в международен мащаб, само че по-слабото от прогнозите икономическо показване на Китай и Индия и рекордната приложимост на водна сила в Индия бързо трансформираха трендовете за напредък при въглищата ", показват от Global Carbon Project.

Според отчета използването на въглища в Съединени американски щати и Европейски Съюз е намаляла с към 10% единствено през тази година, което е спомогнало за понижаването на световното въглищно ползване. Това обаче е било обезщетено от продължаващата приложимост на петрола и природния газ.

Петролът и природният газ са нагоре

Само потреблението на газ се е покачило с 2.6% и въпреки че възобновимите енергийни източници също са нарастнали сензитивно, те не са съумели да забавят покачвания растеж на излъчванията от изкопаеми горива. Според Global Carbon Project продължаващата приложимост на технологии, основани на петрола и газа, заплашва уговорките за понижаване на излъчванията, поети от страните по силата на парижкото климатично съглашение.

" Това към момента не е добра вест за тази година. Емисиите към момента порастват въпреки и по-бавно, тъй че означаваме прогрес, само че имаме потребност от повече дейности във връзка с потреблението на възобновима сила и на премахването на тези технологии, които създават въглероден диоксид ", заключават създателите на проучването.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР