Емисиите на въглероден диоксид от транспорт, земеделие, сгради и отпадъци

...
Емисиите на въглероден диоксид от транспорт, земеделие, сгради и отпадъци
Коментари Харесай

Емисиите от земеделие, транспорт, сгради и отпадъци да се намалят с 30%, искат евродепутатите

Емисиите на въглероден диоксид от превоз, земеделие, здания и боклуци би трябвало да се понижат с 30% в целия Европейски съюз. Емисиите и абсорбирането на въглероден диоксид от горското стопанство и земеползването би трябвало да се изравнят до 2030 година. Това са задачите на два законодателни плана на Европейски Съюз, които бяха признати през вчерашния ден от Европейския парламент, съобщи пресслужбата на институцията.

Целите на Европейски Съюз ще бъдат трансформирани в наложителни национални цели за секторите, които сега не са включени в схемата на Европейски Съюз за търговия с излъчвания като земеделие, превоз, здания и боклуци, които дружно са виновни за към 60% от излъчванията на парникови газове в Европейски Съюз.

Тези съкращения ще оказват помощ за постигането на груповите задължения на Европейски Съюз по Парижкото съглашение за изменението на климата за понижаване на излъчванията на парникови газове с 40 % от всички браншове по отношение на равнищата от 1990 година, се показва в прессъобщението.

Като механизъм за битка с изменението на климата Европарламентът одобри обособен текст, чиято цел е понижаване на излъчванията на парникови газове от земеползването и горското стопанство и увеличение на количеството излъчвания, всмукани от горите, като метод за справяне с изменението на климата.

В момента горите в Европейски Съюз гълтам еквивалента на съвсем 10% от всички излъчвания на парникови газове на Европейски Съюз всяка година.

Предложеният текст дефинира разпоредбите, съгласно които страните в Европейски Съюз би трябвало да подсигуряват, че обезлесяването се компенсира със засаждане на нови дървета, и обрисува насоките за развиването на бранша поради увеличението на поглъщането на въглероден диоксид от гори, обработваеми земи и пасища.

Евродепутатите укрепиха тези разпореждания, като допълниха, че от 2030 година страните членки ще би трябвало да усилят абсорбирането на въглероден диоксид над равнищата на излъчванията съгласно дълготрайните цели на Европейски Съюз и Парижкото съглашение.

И двата текста би трябвало да получат формалното утвърждение на Съвета преди да влязат в действие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР