Емисиите на токсични газове от трафика са паднали до нива,

...
Емисиите на токсични газове от трафика са паднали до нива,
Коментари Харесай

Регистрират намаляване на вредните емисии в Лондон

Емисиите на токсични газове от трафика са паднали до равнища, които не са следени в Лондон повече от 70 години вследствие на ограничението на придвижването поради ковид, сочат изследвания, представени от вестник London Evening Standard.
Данните от 13 държавни обекти за мониторинг на замърсяването сочат за невиждано понижаване на концентрациите на нездравословни газове, като азотни оксиди (NOX) и азотен диоксид (NO2), защото доста хора са минали на работа от у дома.
Експерти от Йоркския университет съпоставиха показанията в неделя с тези преди разпореждането на държавното управление за обществено разграничаване на 16 март. Те отстраниха резултата на други фактори като скоростта напразно и посоката, с цел да създадат директно съпоставяне, съобщи организация Фокус.
Изследванията демонстрираха, че равнищата на NOX са намалени с сред 22 и 62 на 100, а на NO2 с сред 13 и 43 на 100.
Изследователите считат, че спадът в замърсяването може да бъде по-висок, защото огромна част от останалите „ фонови “ равнища на газовете идват от източници като централно отопление и горене на дърва.
Последните данни на кабинета демонстрират, че равнището на трафик в Лондон е понижено с към три четвърти до такива, еквивалентни на средата на петдесетте години на предишния век.
Дейвид Карслав, откривател на замърсяването на въздуха в Йоркския университет, чийто екип извърши разбора, сподели, че в случай че това е по този начин, действителните излъчвания ще бъдат доста под равнищата от петдесетте години, защото актуалните транспортни средства са до 100 пъти по-чисти.
Изолацията въздейства добре на пандите - вършат повече секс
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР