Емисиите на CO2 от транспорт, земеделие, сгради и отпадъци трябва

...
Емисиите на CO2 от транспорт, земеделие, сгради и отпадъци трябва
Коментари Харесай

ЕП одобрява съкращения на националните емисии на въглероден диоксид и планове за горското стопанство


Емисиите на CO2 от превоз, земеделие, здания и боклуци би трябвало да се понижат с 30% в целия Европейски Съюз. Емисиите и абсорбирането на CO2 от горското стопанство и земеползването би трябвало да се изравнят до 2030 година

Това са задачите на два законодателни плана на Европейски Съюз, които бяха признати във вторник.

Целите на Европейски Съюз ще бъдат трансформирани в наложителни национални цели за секторите, които понастоящем не са включени в схемата на Европейски Съюз за търговия с излъчвания, като земеделие, превоз, здания и боклуци, които дружно са виновни за към 60% от излъчванията на парникови газове в Европейски Съюз.

Тези съкращения ще допринесат за постигането на груповите задължения на Европейски Съюз в границите на Парижкото съглашение по отношение на изменението на климата за понижаване на излъчванията на парникови газове с 40% от всички браншове по отношение на равнищата от 1990 година

„ Дадохме най-хубавото от себе си, с цел да реализираме упорит европейски правилник по отношение на дейности в региона на климата макар опитите на доста държавни управления в Европейски Съюз да подкопаят упоритостите ни, “ сподели евродепутатът Хербен-Ян Хербранди (АЛДЕ, Нидерландия). „ Благодарение на натиска от Парламента успяхме да понижим оторизации въглероден бюджет с излъчванията на към четири милиона автомобила. Европейските държавни управления ще би трябвало да създадат повече и ще би трябвало да го създадат по-скоро. Забавянето на дейностите в региона на климата към този момент не е възможно; този правилник изисква всички държавни управления да ускорят зелените вложения, с цел да се оправят с излъчванията от земеделието, превоза, отпадъците и постройките, “ добави той.

Горското стопанство като механизъм за битка с изменението на климата

Екологичен потенциал също по този начин одобри обособен текст, имащ за цел понижаване на излъчванията на парникови газове от земеползването и горското стопанство и увеличение на количеството излъчвания, всмукани от горите, като метод за справяне с изменението на климата. Понастоящем горите в Европейски Съюз гълтам еквивалента на съвсем 10% от всички излъчвания на парникови газове на Европейски Съюз всяка година.

Предложеният текст формулира разпоредбите, съгласно които страните в Европейски Съюз би трябвало да подсигуряват, че обезлесяването се компенсира със засаждане на нови дървета, и обрисува насоките за развиването на бранша предвид на увеличението на поглъщането на СО2 от гори, обработваеми земи и пасища. Евродепутатите укрепиха тези разпореждания, като допълниха, че от 2030 година страните членки ще би трябвало да усилят абсорбирането на въглероден диоксид над равнищата на излъчванията в сходство с дълготрайните цели на Европейски Съюз и Парижкото съглашение.

Докладчикът Норберт Линс (ЕНП, Германия) съобщи: „ Законодателството за земеползването и горското стопанство се отнася за позитивния принос на земеделието и горското стопанство в битката с изменението на климата. Парламентът работи да реализира баланс сред гъвкавостта и сравнимите счетоводни правила на 28-те страни членки. Уверен съм, че успяхме в подсилването на биоикономиката – дървесен материал за градежа на къщи, мебели и биоенергия. (...) С този законодателен текст ние изпращаме обръщение: желаеме нашите гори в Европа да продължат да се стопанисват стабилно. Искаме да продължим да поддържаме устойчиво горско стопанство в Европа. “

Законодателният текст по отношение на разпределянето на напъните беше признат с 343 гласа „ за “, 172 „ срещу “ и 170 „ въздържал се “, до момента в който текстът по отношение на земеползването и горското стопанство беше признат с 574 гласа „ за “, 79 „ срещу “ и 32 „ въздържал се “. И двата текста би трябвало да получат формалното утвърждение на Съвета преди да влязат в действие.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР