Emirates се сдоби със стотният си А380 Superjumbo през ноември.

...
Emirates се сдоби със стотният си А380 Superjumbo през ноември.
Коментари Харесай

Emirates купува до 36 самолета А380 Superjumbo от Airbus

Emirates се снабди със стотният си А380 Superjumbo през ноември.

Emirates е най-големият клиент на А380 Superjumbo, като все още оперира 101 машини от модела. Още по тематиката
Airbus обмисля да приключи производството на Superjumbo А380

Бъдещето на най-големия пътнически аероплан Superjumbo A380 зависи от евентуална договорка с Emirates
17 яну 2018
Airbus настига съперника Boeing след поръчка за 435 самолета

Европейският авиопроизводител може да задмине американския си съперник по годишни продажби на самолети
2 яну 2018
Airbus с промени в управлението, готви се за преструктуриране

С смяната на част от мениджмънта компанията се пробва да почисти името си от корупционния скандал
18 дек 2017
Emirates избра Boeing пред Airbus за доставката на 40 самолета

Поръчката беше основна за европейската компания
14 ное 2017
Emirates обмисля опцията за партньорство с съперника си Etihad

Това е част от тактиката на авиогиганта за превъзмогване на финансовите проблеми
12 окт 2017 Най-голямата самолетна компания в Близкия изток Emirates подписа договорка с европейския авиопроизводител Airbus за 16 милиарда $ за покупката на най-много 36 самолета от модела Superjumbo A380. Споразумението е избавително за бъдещето на най-големия пътнически аероплан в света, като по този метод програмата за продукцията на версията ще продължи още най-малко 10 години, написа Reuters.

Спасителна договорка

Компанията за произвеждане на самолети разгласи преди дни, че оцеляването на емблематичния модел за авиоиндустрията зависи точно от арабския авиопревозвач. Тогава изпълнителният шеф на дивизията по продажби в Airbus Джон Лийхи удостовери, че ще прекратят производството на двупалубния A380, в случай че договорката с Emirates се провали.

След повече от 2 месеца договаряния двете страни се договориха за доставката на 20 самолета, която би трябвало да стартира през 2020 година Споразумението е с алтернатива за сглобяването и на още 16 броя, потвърдиха от основаната в Дубай група. Това е под упованията на европейския консорциум за най-малко 36. Цената на акциите на Airbus се увеличи с 3% и доближи до рекордно високи равнища след оповестяването на договорката.

Моделът носи триумфи на Emirates

Изпълнителният шеф и президент на Emirates Ахмед бин Саед Ал-Мактоум разяснява, че поръчката им ще обезпечи непоклатимост на програмата на Airbus за продукция на A380. Той добави, че авиолинията продължава да се стреми да основава улеснения за клиентите си и новите самолети ще им дават опция за въвеждането на полети до нови дестинации. Ал-Мактоум напомни, че от години употребяват сполучливо версията на Superjumbo.

Emirates е най-големият оператор на A380 в света, като компанията употребява 101 броя все още. За съпоставяне вторият максимален клиент на версията е Singapore Airlines с поръчани 24 самолета досега. Последната поръчка за А380 от различен транспортьор беше направена в края на 2015 година от японската All Nippon. Тогава групата се контракти за доставката на 3 самолета. Анализатори предвиждат, че договорката ще притегли вниманието и на други самолетни компании към A380 Superjumbo.

Реакции

Лийхи, който се отдръпва от поста си след седмица, съобщи, че от Emirates са изцяло отдадени на програмата и възнамеряват да получават по 6 самолета A380 годишно през идващите 10 години. Преди дни той изясни, че е нужна продукцията на най-малко 6 машини на година, с цел да не прекратят програмата.

Санди Морис, авиационен аналиазатор в капиталовата банка Jefferies, разяснява, че значимото за Airbus е, че Emirates към момента изпитва нужда от A380 за разрастването си. " A380 е сполучлив вид за самолетната компания и заради тази причина тя постоянно ще го употребява за подмяна на част от машините си. ", твърди Морис.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР