Емирът на Катар Тамим бен Хамид ал Тани призова поданиците

...
Емирът на Катар Тамим бен Хамид ал Тани призова поданиците
Коментари Харесай

Обща молитва за дъжд в Катар

Емирът на Катар Тамим бен Хамид ал Тани прикани поданиците си към взаимна молитва за дъжд в четвъртък сутринта, оповестява катарската организация QNA.

Въпреки октомврийските прогнози за времето с обещания за значителни превалявания, в емирата не е валяло пълноценно от април. През последната седмица е имало единствено слаби валежи в обособени региони на страната. Миналата неделя дъждът в столицата Доха не е траял даже 5 минути.

Агенцията оповестява, че емирът е призовал да бъде проведена молитва във всички елементи на страната. Самият той също ще вземе присъединяване в нея дружно с други вярващи в една от катарските джамии.

Специалната молитва за дъжд при мюсюлманите, наречена „ истискаа”, е употребена постоянно от арабските монарси, когато през сухия интервал не вали повече от половин година. Катар е едно от най-сухите места на земята, където годишно падат към 80 мм превалявания.

Миналата година преваляванията в емирството са били много значителни. Вследствие на мощните порои улиците в доста градове са били наводнени, а хората не са можели да се придвижват с коли по пътищата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР