Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани призова

...
Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани призова
Коментари Харесай

Катар: Искаме диалог, но не всяка цена

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани прикани за разговор за споразумяване на дипломатическата рецесия в Персийския залив, само че акцентира, че всяко вероятно решение би трябвало да зачита суверенитета на емирството, съобщи Reuters.

Надяваме се разногласията да бъдат решени посредством разговор и договаряния, сподели емирът нощес в първата си телевизионна тирада от началото на рецесията през юни.

Време е да пощадим нашите нации от различията сред държавните управления, сподели емирът, приканвайки към разговор, само че акцентира, че всяко решение "трябва да зачита суверенитета и волята на всяка една страна ".

Миналия месец Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет скъсаха връзките с Катар и му постановиха наказания, като го упрекнаха във финансиране на екстремистки групировки и поддръжка на тероризма - обвиняване, което емирът отхвърли.



Катар се бори с тероризма непоколебимо и безкомпромисно и интернационалната общественост би трябвало да признае това, съобщи шейх Тамим, представен от DPА. Той акцентира, че Катар се бори против тероризма, тъй като го счита за непоносимо закононарушение против човечеството.

Той похвали Кувейт за посредническите му старания и жигосах "злобната клеветническа акция " против неговата страна, само че акцентира, че макар блокадата животът в страната продължава обикновено. Според емира Катар би трябвало да стане по-самодостатъчен.





Той насочи апел за отваряне на стопанската система за задгранични вложения и заяви, че е дал нареждания за диверсификацията й.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР