Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани призова

...
Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани призова
Коментари Харесай

Eмирът на Катар: ООН да принуди Израел да преговаря с Хамас

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани прикани през днешния ден Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да принуди Израел да се върна на масата за договаряния за слагане на завършек на войната в Газа, като съобщи, че бездействието на интернационалната общественост да спре спора е " срамно ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Срамно е за интернационалната общественост да разрешава тези отвратителни закононарушения да не престават към този момент близо два месеца, през които не престават систематичните и умишлени убийства на почтени цивилни, в това число дами и деца ", сподели Ал Тани в тирада пред водачите на страните от Персийския залив, събрали се в катарската столица Доха за районна среща на върха.

Катар, където живеят няколко политически водачи на " Хамас ", играе водеща посредническа роля в договарянията сред палестинското ислямистко придвижване и Израел, показва Ройтерс.

Тези договаряния доведоха до прекъсване на огъня, което в последна сметка продължи седем дни, преди бойните дейности още веднъж да бъдат възобновени предишния петък. По време на прекратяването на огъня " Хамас " освободи десетки заложници в подмяна на стотици палестински пандизчии, а Израел разреши доставки на филантропична помощ за обсадения анклав.

Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани работи и с двете страни за договаряне на ново преустановяване на огъня.

" Работим непрекъснато за възобновяване (на прекъсването на огъня) и за облекчаването на страданията на хората в Газа, само че прекратяванията на огъня не са опция на всеобхватното споразумяване на спора ", добави емирът на Катар.

През ноември Съветът за сигурност на Организация на обединените нации преодоля различията и прикани за незабавни и продължителни филантропични паузи в боевете в Газа за " задоволителен брой дни ", с цел да се обезпечи достъпът на филантропична помощ за анклава, показва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР