Еминем е една от онези фигури в шоубизнеса, които са

...
Еминем е една от онези фигури в шоубизнеса, които са
Коментари Харесай

Защо майката на Еминем искаше да го осъди за 10 млн. долара

Еминем е една от тези фигури в шоубизнеса, които са оставили дълбока диря в света на известната музика. Заедно с това обаче Маршъл Матърс, както е рожденото му име, оставя не едно или две несъгласия, което, несъмнено, не е нещо толкоз извънредно за една звезда на рап музиката.

Животът на Еминем надалеч не е онази розова история от приказките. Детството му е мъчно и тежко, в младежките си години рапърът се бори със зависимости, правосъдни каузи и какво ли още не. Междувременно с това обаче съумява да сътвори песни, които се трансформират в химн нацяло едно потомство.

Еминем е гласът на отхвърлените и другите. Днес рапърът чества своя 50-и рожден ден и по този мотив ви срещаме с някои известни и незнайни обстоятелства от неговия живот.

Специалната му връзка с Елтън Джон

Двамата са извънредно близки другари макар диаметрално противоположния им имидж. Самият Еминем споделя, че точно Елтън Джон е един от хората, които са му помогнали най-вече за това да се отърве от зависимостите си. Рапърът споделя, че Елтън Джон му е звънял постоянно да го ревизира и стимулира.

Майстор на думите

Едно изследване от 2015 година, което обгръща 93 актьори в над 25 музикални жанра, заключва, че Еминем е изпълнителят с най-вече неповторими думи, употребявани в песните му. Той оглавява класацията с 8818 думи, като след него се подреждат други двама рапъри – Джей Зи и Тупак, със надлежно 6899 и 6569 думи.
               

5,50 $ на час

Преди да подпише контракт с музикалната компания FBT през 1992 година Еминем години наред работи какво ли не, с цел да свърже двата края. Една от работите му е била като готвач и мияч на чинии в дребен фамилен ресторант в Мичиган, където е получавал по 5,50 $ на час.

Класическите игри

Еминем е прочут фен на комиксите, само че също така той е огромен обожател и на класическите аркадни игри.
               

Lose Yourself – Историята

„ Lose Yourself ” е не просто една от най-популярните песни на Еминем, само че и една от най-разпознаваемите рап песни в историята. Тази ария е и част от саундтрака на кино лентата „ Осмата миля “, в който самият Еминем взе участие. Според разкази на екипа, взел участие в снимането на кино лентата, рапърът е написал песента напълно небрежно на самата снимачна площадка в границите на няколко часа.

Еминем и книгите

Рапърът напуща учебно заведение в гимназията и може би не е толкоз учудващо, че четенето на книги не е най-голямата му пристрастеност. Самият Еминем споделя, че през целия си живот е прочел единствено една книга от край до край и това е автобиографията на рапъра Ел Ел Куул Джей.
               

„ Оскар “-ът

Вече споменахме историята за написването на „ Lose Yourself ”. За нея Еминем печели влиятелната кино премия „ Оскар “ и по този начин тя се трансформира в първата рап ария, която е удостоена със статуетката.

Майка му и делото за 10 милиона $

Есента преди излизането на втория студиен албум на Еминем - Slim Shady LP, майка му Деби Матърс-Бригс завежда дело против рапъра за 10 милиона $. Обвинението е обвързвано с клюка във връзка песните на сина ѝ, в които той приказва за детството си и нея съответно. Съдът в последна сметка не почита напълно настояването ѝ и издава решение, с което Еминем би трябвало да ѝ заплати само 250 000 $.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР