Емилиян Гебрев излезе от следствието с прецизирано обвинениеСобственикът на Дунарит“

...
Емилиян Гебрев излезе от следствието с прецизирано обвинениеСобственикът на Дунарит“
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев излезе от следствието с прецизирано обвинение

Емилиян Гебрев излезе от следствието с прецизирано обвиняване
Собственикът на „ Дунарит “ Емилиян Гебрев излезе от Националната следствена работа с прецизирано обвиняване откакто малко повече от час бе разпитван, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Това е едно неуместно обвиняване. Някога в далечната 2010-2011 година „ Дунарит “ е бил добит от кръга на КТБ. След колапса на банката на нас ни беше препоръчано да го купим и да го стабилизираме. Ние го направихме. Обвинението се състои в това, че „ Дунарит “ е бил добит 2010-2011 година с някакви незаконни пари, а това значи, че и аз съм нарушител, тъй като съм го купил. Ето това е цялата работа “, изясни Гебрев.

Първоначалното обвиняване на Гебрев бе повдигнато през 2017 година, а дружно с него към наказателна отговорност са привлечени и други лица.

Сред тях е някогашният шеф Кръстьо Кръстев. „ Той е един прелестен човек. Вместо да му свидлив ръка и да му дадат медал за това, че е запазил завода преди, по време и след приватизацията, той е притеглен. Това са обидни неща, само че не за мен, а за цялата страна “, счита Гебрев. Адвокатът му Лазар Карадалиев също е с повдигнато обвиняване.

„ Трябвало е да знам, че когато „ Дунарит “ е бил платен преди време, това е направено с нечестни пари. Къде е регистърът на тези нечестни компании? Как да знам, като самият този човек постоянно е ходил по аления килим (Цветан Василев – б.р.). Ние сме създали консултация с известни адвокати и изрично никой нищо не е споделил “, изясни още Емилиян Гебрев.

Според него, обяснението на всичко протичащо се се корени във обстоятелството, че някой издава разпоредби, само че не назова съответни имена. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР