Емилия запали скандал с “За тебе, братко“-песен, която подари на

...
Емилия запали скандал с “За тебе, братко“-песен, която подари на
Коментари Харесай

Емилия открадна песен на починал музикант

Емилия възпламени скандал с “За тебе, братко “-песен, която подари на своите фенове преди броени дни. Оказва се обаче, че тя не е нейна, макар че направи премиера в формалния канал на изпълнителката в YouTube - emilia.online. Според информацията за шлагера, която Емилия дава, "текстът и музиката са градски фолклор ", само че това напълно не е по този начин. Парчето е написано от Валентин Янков. при стартирането на песента Емилия показа: “Когато я изпях за първи път бях единствено на 17 години. Преди да стана част от семейството на “Пайнер “, трябваше да ме прослушат в звукозаписно студио. Тогава изпях 3 песни, едната от които беше “За тебе, братко”.

Вече 20 години е част от репертоара ми, а през днешния ден я представям на всички, които не са я чували в мое осъществяване. Има песни, които са комерсиални, има такива, които просто ми харесват. Има и песни, които ги усещам и изживявам - тази е от тях. Чувствам я част от мен “, разкри Емилия в обществените мрежи. Всъщност парчето е шлагер на забравеното дуо „ Вега”, формирано от Галин Кулов и Валентин Янков. Ето какво описа за обичаната ария на Емилия Галин Кулов на уеб страницата на дуото:”Една вечер се прибрах доста късно във квартирата и учудено видях че Вальо към момента не спи, а той със очевидно вдъхновение ми сподели че е измислил ария за новият ни албум.



Факсимиле от уеб страницата на дуо "Вега ", където е разказана историята на шлагера

Тогава взе китарата, и чух за пръв път песента „ За тебе братко„. По-късно имаше много опити да се присвои от други реализатори и за това се спирам върху същинската история. Песента ме сграбчи още от първото слушане и разбрах че ще бъде хитова. Веднага започнахме да я репетираме и на идната вечер към този момент я пуснахме пред аудитория.

Успехът и беше необикновен, хората просто я желаеха още веднъж и още веднъж. Имало е вечери, в които сме я изпълнявали по 20 пъти”, върна се в спомените си Кулов. Той напомни още, че първият албум на дуото от 1993 година носи името „ За тебе, братко”. Валентин Янков е мъртвец от 2009 година и няма по какъв начин да опише от първо лице за основаването на именитата ария, която през днешния ден пее Емилия.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР