Емилия си навлече гнева на фенове, след като тези дни

...
Емилия си навлече гнева на фенове, след като тези дни
Коментари Харесай

Емилия си навлече гнева на фенове, след като открадна златен хит на дуо „Вега”

Емилия си навлече гнева на почитатели, откакто тези дни показа клип на песента „ За тебе, братко ”, съпроводена от сърцераздирателно разяснение какъв брой доста я обича и към този момент 20 години е в репертоара й. В канала й в Youtube, където бе показана песента, е посочено, че текстът и музиката са „ градски фолклор ”, след което са изброени музиканти работили по плана, чийто аранжимент е на Иво Моллов-Гугутката.

Точно това вбеси феновете, даже и тези на Емилия, защото по-паметливите добре си спомнят оригинала „ За тебе, братко ” в осъществяване на Дуо „ Вега ” през 1993 година Със същото заглавие е и първият албум на тандема Галин Кулев и Валентин Янков. Касетката се трансформира в шлагер. Автор на текста и музиката на „ За тебе, братко ” е Валентин Янков, който си отива от този свят през 2009 година Дуо „ Вега ” се разделя след третия си финален албум „ Маце по копнеж ”, който издават през 1995 година Песните им не престават да се помнят от феновете и да се пеят от сътрудници, като доста от тях и преди да са опитвали да „ присвоят ” шлагера „ За тебе, братко ”. Това споделя Галин Кулев в уеб страницата на дуо „ Вега ”, който основава след загубата на Валентин Янков.

Двамата се срещат през 1989 година Тогава Галин Кулов (вокал, китара) работел в кръчма в Добрич, тогавашния Толбухин, с национален оркестър. Това са първите му стъпки на професионалната сцена. В тази кръчма той се среща с Валентин Янков (клавир, вокал, композитор и поет). Той постоянно идвал и една вечер, както си говорели, Валентин споделил, че търси китарист за работа в Шумен. Галин Кулов харесал концепцията и след две седмици отпътували за Шумен. Започнали работа в локален ресторант. Не след дълго усетили, че клиентите харесват музиката им и дори питали дали продават свои касетки. Тогава дуетът взема решение да запише албум.

„ В началото с непознати песни в него, тъй като към момента нямахме наши. Докато една вечер се прибрах късно в квартирата и учудено видях, че Вальо още не спи, а той с очевидно вдъхновение ми сподели, че е измислил ария за новия ни албум. Тогава взе китарата, и чух за пръв път песента „ За тебе, братко ”. По-късно имаше много опити да се присвои от други реализатори и за това се спирам върху същинската история. Песента ме сграбчи още от първото слушане и разбрах, че ще бъде хитова. Веднага започнахме да я репетираме и на идната вечер към този момент я пяхме пред аудитория. Успехът й беше необикновен, хората просто я желаеха още веднъж и още веднъж. Имало е вечери, в които сме я изпълнявали по 20 пъти. Тогава разбрах, че Вальо с изключение на всичко останало има и доста огромна композиторска заложба ”, споделя Галин Кулев в уеб страницата на дуо „ Вега ”. От там, продължава той, почнали „ да валят и всички останали песни като „ Върни се ти ”, „ Като на сън ”, „ Без теб ”, „ Знай, че аз постоянно ще очаквам ”. След 4-5 месеца работа в Шумен, дуетът получава предложение да образува група за работа в Сърбия. „ Така, че се наложи да запишем албума си с наши и непознати песни в него допустимо най-бързо. През остатъка от времето, преди да заминем, сме продали не повече от 50 касетки. След завръщането ни от Сърбия в България, разбрахме, че албумът ни е станал много известен и започнаха да излизат доста участия, въпреки и хората да не ни познаваха, песните ни бяха доста известни ”, споделя Галин Кулев.

Дует „ Вега ” издава първия си албум „ За тебе, братко ” с „ Милена Рекърдс ” през 1993 година След това получават предложение да издадат още един албум. Касетката е със заглавието „ Комарджията ” и излиза през 1994 година „ Този албум имаше също хитови части, само че по този начин или другояче приходите не бяха задоволителни и се разделихме. Даже не си припомням по какъв начин тъкмо стана. Аз започнах да работя с различен музикант по курортите, Вальо също стартира със различен, и по този начин към година и половина, когато взехме решение да запишем „ Маце по копнеж ”. След записа на този албум, взехме решение че няма смисъл от записване на повече албуми ”, споделя Галин Кулев.
След известно време той записва именитата ария „ На баня ”, станала известна и с припева: „ Ох баня, ох кеф ”. В уеб страницата на дуо „ Вега ” Галин споделя, че тогава тази ария му била „ дадена ”. През 1997 година Галин Кулев се явява на състезанието „ Златния Орфей ” и печели 4-то място. През 1999 година емигрира в чужбина. „ Поддържали сме непрекъсната връзка с Вальо, до момента в който 2009 г разбрах, че е умрял ”, споделя Галин Кулев.
Цялата история на дуета е добре позната освен на феновете, а и на техни сътрудници. Чудно по какъв начин единствено Емилия не я знае, с което очевидно се изяснява обстоятелството, че е показала не Валентин Янков, а „ градски фолклор ” като създател на музиката и текста на златния шлагер „ За тебе, братко ”.
Интересно по какъв начин Галин Кулев би реагирал, когато чуе версията на Емилия на „ За тебе, братко ” и научи, че за създател на текста и музиката е посочен „ градския фолклор ”...
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР