Емилия Кларк обикновено заразява с усмивката и смеха си, но

...
Емилия Кларк обикновено заразява с усмивката и смеха си, но
Коментари Харесай

Преборила смъртта и по-лъчезарна от всякога: Емилия Кларк на 33

Емилия Кларк нормално заразява с усмивката и смеха си, само че животът на красивата британка, която през днешния ден навършва 33 , надалеч не е бил толкоз елементарен, колкото наподобява на пръв взор след стремглавия триумф на „ Игра на тронове “ .

Емилия Айзобел Юфемия Роуз Кларк , каквото е цялостното име на актрисата, се ражда в Лондон през 1986 година Има по-голям брат, а малко прочут факт са индийските ѝ корени по майчина линия – нейната прапрабаба е имала връзка с мъж от субконтинентална Индия.

Вижте най-хубавите фешън моменти на Емилия Кларк тук >>>

Така баба ѝ е носила по-светъл грим, с цел да изсветли тена, завещан от татко си. По тази тематика Кларк разяснява пред “Vanity Fair”: „ Фактът, че баба ми е трябвало да крие цвета на кожата си и се е опитвала обезверено да се впише измежду останалите би трябвало да е било необикновено мъчно “.

Майка ѝ е маркетинг вицепрезидент на международна компания, а нейният татко – сценичен озвучител. Неговата работа възпламенява и интереса на 3-годишната тогава Емилия към бъдещата ѝ специалност. След като три образователни заведения по актьорско майсторство я отхвърлят, Кларк е призната в Лондонския трагичен център , който тя приключва през 2009 година

След участия в няколко пиеси, епизодични функции в малкия екран и реклами, тя си слага краен период от една година, с цел да стане сполучлива актриса. Възможността не закъснява и през 2010 година е определена за ролята на Денерис Таргариен във фентъзи сериала по книгите на Джордж Р.Р. Мартин „ Игра на тронове “, с която англичанката става световноизвестна .

 Емилия Кларк Getty

След дебюта на поредицата през 2011 година до края ѝ през 2019 година Емилия Кларк получава похвали за отличната си игра като Майката на драконите, която извървява пътя от страхливо момиче до гневен държател . За ролята си в „ Игра на тронове “ актрисата печели премия от изданието “Entertainment Weekly” за Най-добра актриса в поддържаща роля през 2011 година и общо три номинации „ Еми “ за Изключителна поддържаща актриса през 2013, 2015 и 2016 година

Вижте тук занимателните и откровени изявления на Емилия Кларк >>>

Едва през 2019 година тя признава за здравословните си проблеми след края на първи сезон на сериала . Пред списание “New York” показа, че е претърпяла мозъчна аневризма , която на два пъти едвам не коства живота ѝ.

 Емилия Кларк Getty

Между сезоните на „ Игра на тронове “ Кларк съумява да означи и няколко участия на огромен екран , измежду които екшъна „ Терминатор: Генезис “, сантименталната драма „ Аз преди теб “, мистерията „ Глас от камъка “ и приключенския „ Соло: История от Междузвездни войни “.

Финалният сезон на „ Игра на тронове “ е белязан от несъгласията и недоволства от страна на почитателите, само че не наподобява, че това е наскърбило Емилия. „ Не се ревизирам в Google и не чета мнения “ , споделя тя в изявление за “Daily Telegraph”. „ Това звучи като че ли умея да се затягам, само че не ми оказва помощ да чуя от някого „ Ти си страхотна “ или „ Ей, отпадък, за какво си толкоз дебела? “. Това са крайностите, с които би трябвало да се оправиш, когато четеш за себе си в интернет, по тази причина просто не го върша. “

 Емилия Кларк Getty

Сега, когато актрисата може да си поема въздух след края на телевизионната сага, се надяваме, че ще има повече мотиви да я виждаме на огромен екран. Така да вземем за пример в края на 2019 година я чакаме в сантименталната комедия „ Последната Коледа “ дружно с Хенри Голдинг („ Лесна услуга “, „ Луди богаташи “).
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР