Емил Зола (1840-1902) е сред най-ярките представители на френската литература.

...
Емил Зола (1840-1902) е сред най-ярките представители на френската литература.
Коментари Харесай

Издателство ЕРА издава Терез Ракен на Емил Зола

Емил Зола (1840-1902) е измежду най-ярките представители на френската литература. Основоположник на натурализма, Зола основава редица изключителни романи. Най-впечатляващите му произведения са част от серията от 20 романа " Ругон-Макарови ".
" Терез Ракен " е огромният пробив на Емил Зола. Жестоко хулен от рецензията, романът се радва на извънредно дружелюбен банкет от читателите и се трансформира в една от основополагащите произведения на натурализма.
Терез води еднообразен, монотонен и запустял живот под крилото на вуйна си, която отглежда сама болнавия си наследник Камий. Бъдещето на Терез е предначертано – тя ще се омъжи за Камий, с цел да се грижи за нежния юноша. Примирена със ориста си, младата жена е потънала във вцепеняваща празнина. Когато среща Лоран, пред Терез се отваря нов небосвод. Всички усеща, които е таила в себе си, пропукват маската на безразличието. Страстта, отприщена от Лоран, тласка Терез към немислимото и повежда и двама им във въртоп от гибелни стремежи, незаконни действия и самоизтребление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР