Емил Велев е една от легендите на Левски и три

...
Емил Велев е една от легендите на Левски и три
Коментари Харесай

Кокала: ЦСКА да се сърдят на Али Соу, ако аз бях до тъчлинията, щях да го пребия

Емил Велев е една от легендите на Левски и три пъти първенец на България със " синия " екип. Той е последният треньор, извел отбора от " Герена " до шампионска купа през 2009 година Бил е още ментор на Славия, Локомотив Пд, Локомотив Сф, Добруджа, Монтана, Хасково. Велев проучва мачовете от шестия кръг в efbet Лига пред сътрудниците от Gong.bg.

Още сме в първата половина от есенния полусезон, само че към този момент се обрисуваха двете равнища в efbet Лига - първата шестица и втората осмица. Лудогорец, ЦСКА, Берое, Локомотив Пд, Левски и Арда ще се борят за челните места, като само Черно море може да измести Арда. Сега варненци нямат доста точки, само че са постоянен тим и ще се стабилизират. В дъното не виждам шансове за Етър, не е обнадеждаващо ситуацията и на Славия и Ботев Пд, които този сезон няма да са фактор в българското състезание.

ЦСКА и Лудогорец изиграха един прелестен дуел. Двата тима несъмнено са с максимален капацитет. Признавам - останах прелестно сюрпризиран най-много от бързото движение на мача, което е необичайност у нас. Имаше доста съществени офанзиви и от двата тима, само че ЦСКА повече заслужаваше успеха. Най-вече поради играта си през второто полувреме. И не им попречи съдията, който свири добре. И дузпа нямаше, както настояват. Трябва да се сърдят най-много на техния нападател Али Соу. Такива пропуски са непростими, проваляш напъните на целия тим. Ако аз бях до тъчлинията, щях да го пребия.

Хареса ми новото крило на ЦСКА Жул Кейта. Играе на висока скорост, техничен е, има огромен капацитет. Отборът има и други бързи футболисти, което е огромен плюс. Слабото място на ЦСКА е отбраната и вратарят, който има повече шанс, в сравнение с качества. Лудогорец демонстрира оттегляне от предишния сезон, само че и в техния тим има много класни играчи. Не печелят безапелационно, само че натрупат точки.

Прогнозирах, че Левски ще бие ЦСКА 1948 с 3:0 и познах. Още преди мача споделих резултата на моя другар Цветомир Найденов, който нека към този момент е схванал, че няма тим за елита. Не става с играчи на равнище Втора лига и застаряващи звезди като Камбуров и Галин Иванов, които са на обща възраст 90 години. И това съм му споделил, само че той не слуша никого, единствено себе си. За мен този мач няма по какъв начин да бъде дерби, откакто против Левски излезе тим на 4 години. И още един факт в поддръжка на моите думи - безконечното дерби се играе на Националния стадион, а не на " Герена ".

Иначе мачът беше доста елементарен за Левски. Резултатът можеше и да е по-изразителен. Видях напредък в играта, нападателен и настъпателен жанр. Харесаха ми братята Цоневи, само че и другите се показаха добре. Имаше двама чужденци в състава - Паулиньо и Насиру, а Левски умерено можеше и без тях да бие. Все отново не трябва да се не помни, че трите следващи победи са над доста слаби тимове - Монтана, Етър и ЦСКА 1948. Хубавото е, че идващите съперници са Ботев Пловдив, Ботев Враца и Славия и аз чакам още три победи, с цел да няма огромно закъснение в точките от първите места в класирането.
Харесва ми тимът на Арда и методът, по който играе. Сериозна роля за това има Николай Киров, който е добър треньор и почеркът му си проличава. Изненадващо тимът изпадна в ролята на догонващ против Славия, само че обърна мача и то изцяло справедливо. Коконов, Спас Делев, Ради Василев, Мартинов, Деян Лозев са доста положителни играчи и го демонстрират. А в Славия картинката никак не е розова. Миналия сезон стигнаха до евротурнирите най-много с възторг, само че се видя, че това не е задоволително. Не става с млади футболисти, не че е неприятно, само че единствено с тях резултати не могат да се гонят. Според мен това беше и повода Загорчич да си тръгне. Сега взеха нов треньор, само че би трябвало и играчи да вземат. В противоположен случай ще са в битката за оставане. И се чудя какво правеше Георги Петков на вратата в Кърджали - муден, ленив. Отдавна му е минало времето да играе. Досега трябваше към този момент да е изкарал лиценз и да тренира вратарите в школата на клуба.

Берое вкара 4 гола на Черно море, само че резултатът не е действителен за мен. Разликата сред двата тима не беше толкоз огромна, варненци имаха състояние и при 0:0, и при 1:0 и при едно тяхно попадение мачът можеше да се развие по различен метод. Берое разполага с доста класни играчи, множеството от тях чужденци, които костват скъпо. Но клубът има огромен бюджет и може да си го разреши. В Стара Загора имат и треньор като Димитър Димитров-Херо, който схваща от специалността и не е инцидентно, че тимът е преди всичко.

Мнозина дефинираха успеха на Ботев Враца против Царско село като изненада, само че за мен беше предстояща. Това е една наклонност, която стартира във Втора лига и продължва в елита. Нямам пояснение, само че статистиката го демонстрира. Врачани имаха и шанс, тъй като Царско село изпуснаха 2-3 отлични благоприятни условия през второто полувреме. До този мач тимът на Любо Пенев нямаше загуба, нямаше и позволен гол. Явно е било случайност, другояче щяха да бият Ботев Враца. Преди години имаше една дискотека " Нерон " в центъра на София и вратарят на Царско село ми наподобява повече на тези, дето късаха билетите за вход в нея.
Странни неща стават и в Ботев Пловдив. Освобождават най-опитните си играчи, а тимът затъва. Няма да се изненадам, в случай че Лъчо Балтанов и Бандаловски се върнат в Левски. Ще свършат работа, а и са си наши юноши. Същото се отнася и за Антонио Вутов, само че доколкото знам, той желае да върви в чужбина. А Ферарио Спасов сякаш подаде оставка след загубата от Монтана, в този момент се връща. Май му е време да върви да лови риба.

Локомотив Пловдив си поигра на котка с мишка във Велико Търново. С лекост завоюва против Етър, макар тежкия мач с Тотнъм няколко дни преди този момент. Много класа има при пловдивчани, до момента в който в Етър нямат положителни играчи. И се чудя за какво вратар като Христо Иванов седи на пейката за сметка на неуверения Господинов. Вярно, че е на 38 години, само че е режимлия и може да пази още няколко сезона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР