Емил Радев: С допълнителните газови такси си създаваме нов враг

...
Емил Радев: С допълнителните газови такси си създаваме нов враг
Коментари Харесай

Евродепутати критикуваха политиката на правителството за Шенген и еврозоната

Емил Радев: С спомагателните газови такси си сътворяваме нов зложелател в лицето на Унгария
Българското държавно управление не поставя нужните старания за влизането на страната ни в еврозоната и Шенген. Това обявиха евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Асим Адемов на среща с медии в Европарламента. " Въпреки безусловната поддръжка на Европейска комисия и Екологичен потенциал, не съм оптимист за приемането ни в Шенген до края на тази година, тъй като вместо да се борим да свалим ветото на Нидерландия и Австрия, с спомагателните газови такси си сътворяваме още един зложелател в лицето на Унгария ", сподели Емил Радев. Според него дефицитът и желанията за вдишване на нов дълг ще отдалечат страната ни и от влизането в еврозоната. " Тя не е нещо рисково,  но информационната тактика на финансовото министерство би трябвало да е доста по-активна. Загубихме 2 години в това отношение и това се регистрира от всички български депутати в Екологичен потенциал ", уточни Андрей Ковачев.

Колегата му Андрей Новаков посочи, че страната ни продължава да не се възползва от опциите за еврофинансиране.

Той напомни, че дружно с Емил Радев и Радан Кънев са се преборили за включването на плана за плавателен канал Русе-Варна в актуализацията на Трансевропейската транспортна мрежа. " Този план ще промени картата на България и Европа, тъй като ще редуцира пътя от Атлантика до Босфора с 220 км и ще даде подтик на стопанската система на Североизтока. Той може да се осъществя с европейски средства до 2040 година Не желаеме у нас да се приказва единствено за павета и канализации, а да проектираме бъдещето на поколенията след нас ", безапелационен бе Новаков. Дали каналът ще влезе в новия вид на мрежата, зависи от финалните договаряния с Европейска комисия и Съвета на Европа. " Надяваме се транспортният министър да го отбрани, уведомили сме го с писмо ", уточни Емил Радев.

" Пропускаме милиарди евро с неотворените европрограми и неуредиците в ПВУ. Надявам се при ротацията ръководството да поемат знаещи и можещи хора, тъй като в този момент имаме постоянно държавно управление, само че то не поставя нужните старания ", сподели Радев.

Като докладчик по регламента за основаване на организация за битка с изпирането на пари той заяви, че сега тече период, в който страните-членки могат да подават документи за избор на седалище на бъдещия европейски орган. Нашето Министерство на финансите обаче не е подало такава поръчка.

  " Кабинетът Петков и серията от служебни държавни управления бяха слаби, не знаеха по какъв начин да отстояват националните ползи и престижът на страната ни пострада много ", бе оценката на Асим Адемов.     
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР