Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП е първият български евродепутат, подписал споразумението

...
Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП е първият български евродепутат, подписал споразумението
Коментари Харесай

Емил Радев е първият български евродепутат, подписал споразумението „Гласувай за животните”

Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП е първият български евродепутат, подписал съглашението „ Гласувай за животните ”, което за напълно малко време беше подкрепено със стотици подписи.

„ Гласувай за животните ” е съглашение сред редица неправителствени организации и претендентите за членове на Европейския парламент. Инициативата на интерпарламентарната група за отбрана на животните в Екологичен потенциал цели да ангажира повече евродепутати да работят през идващия мандат по тематики, свързани с опазването и благосъстоянието на животните в Европейски Съюз.

Със своя глас в Европарламента Емил Радев се разгласи за въвеждането на по-високи стандарти за отбрана на животните в европейското законадателство. Българският евродепутат моли Европейската комисия да обезпечи ефикасно приложение и осъществяване на признатото досега европейско законодателство във всички държави-членки. Като своя персонална задача Радев дефинира и въвеждането на интегрирани и съвместими общоевропейски системи за регистрация и идентификация на домашни животни (кучета и котки). Целта е да се подсигурява тяхната по-добра отбрана и проследимост в изискванията на свободно придвижване в границите на единния пазар и с грижа за запазване на публичното здраве.

Само преди месец Емил Радев бе отличен и със специфична нагрда за дейни действия за отбрана на животните в интервала 2014-2019 година

За миналите пет години интерпарламентарната група, на която е член, съумя да осъществя редица начинания, измежду които акцията за ограничение на превозването на живи животни, ограничения против незаконната търговия с домашни любимци и доста други. С общите старания на всички свои представители интергрупата за отбрана на животните се трансформира в главно място за диспути по тематики от публично значение като нуждата от регистрация и идентификация на домашните животни, попречване трафика на диви животни и гарантиране качеството на локалните и млечни артикули достигащи до европейските консуматори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР