Емил Мартинов е поредното ново попълнение на Арда, който това

Емил Мартинов е поредното ново попълнение на Арда, който това ...

Емил Мартинов: Мотивиран съм да зарадвам феновете на Арда.


Емил Мартинов е поредното ново попълнение на Арда, който това лято стана част от клуба и през следващата година ще носи фланелката на клуба. За последно 27-годишният играч бе част от азербайджанския Сабаил. Мартинов даде интервю за клубния сайт на Арда, в което говори за това, как е избрал тима, отговорност ли е да си част от исторически отбор, които за първи път играе в елита на българския футбол, какви цели си е поставил пред себе си, и други интересни теми.

- Емо здравей, вече си част от екипа на Арда. Успя ли да свикнеш с обстановката, как се чувстваш в отбора?

- Да, свикнах бързо. С повечето момчета даже съм играл с тях и беше лесно за мен да вляза в обстановката, и сега всичко е наред.

- Какво те накара да избереш Арда и тук да продължиш своята кариера?

- Чух от доста места, че тук проектът е много голям и се работи на много професионално ниво, и затова реших да избера Арда.

- Събрахте се няколко футболисти, които сте играли в Славия, ти, Ради Василев и Ивайло Димитров, това ще ти помогне ли за адаптацията в отбора?

- С тях се познавам доста добре, но и с другите момчета се познавам от футболните терени, така, че за мен ще е лесно да се сработим.

- С кой си най-близък от отбора?

- Както ти казах с Радо Василиев, с Иво Димитров сме играли доста време. Може би с тях най-добре се разбирам.

- Ти ставаш част от отбора, който пише история за град Кърджали, има ли някакво притеснение, или това те мотивира двойно повече?

- Не, за притеснение не става и дума. Силно сме мотивирани да зарадваме публиката и самия град.

- Как усети ти лично празника, който се получи в първия мач в елита, макар, че мача го играхте два дни?

- Ами имаше леки проблеми с времето, но се надявам да се е получил един хубав мач и хората да са доволни, и всеки следващ мач да играем по-добре и да радваме хората.

- Ти имаш опит в efbet Лига, доста треньори дори и Стамен Белчев е казвал, че има сериозна разлика между елита и Втора лига. Това, че имаш този опит сигурно ще ти помогне в мачовете с по-големите отбори като Левски, ЦСКА и Лудогорец.

- Така е, изиграл съм вече доста мачове в елита. Със сигурност ще ми помогне, но аз се надявам с момчетата да направим един добър колектив и да вървим напред.

- Успяхте ли вече да се сработите като отбор, изиграхте няколко контролни срещи и официални мачове?

- Ами има върху какво още да се работи, но мисля, че вече се напаснахме и с всеки изминал мач ще изглеждаме по-добре.

- Какво би казал на феновете от Кърджали, които сигурно вече те познават. Спират ли те по улиците?

- Все още не са ме спирали. Мога да им кажа, че ще работим доста и ще се опитаме да оправдаем очакванията, които имат към нас.

Източник: gong.bg