Емил Кондев е роден с аутизъм и ужасно много се

...
Емил Кондев е роден с аутизъм и ужасно много се
Коментари Харесай

Дете с аутизъм печели медали в плуването

Емил Кондев е роден с аутизъм и извънредно доста се опасява от водата. Преди няколко години обаче майка му взима решение, което трансформира живота му. Беше ми доста необичайно първоначално, че надали не съм определен от Емо, тъй като майка му пристигна и сподели - разгледала съм тук кой е треньор и кой работи и мисля, че ти ще се оправиш, изглеждаш ми стимулиран, спомня си треньорът на момчето.

Избраникът за треньор на Емо е Петър Георгиев. Емил е първото дете, с което изобщо стартира да работи. Началото обаче е повече от мъчно и за двамата. Много обич и самообладание са нужни на 27-годишния треньор, с цел да научи Емо да плува.

Преди 4 години Емо идва на плувния басейн с една единствена цел - да пребори своя боязън от водата. Да се научи да обича водата. Без да допуска, че напълно скоро ще стартира да печели медали. Тогава задачата била да влезе във водата, да се забавлява. Рамо до рамо на първата подготовка на Емо застава и неговият по-малък брат Крум. Той е здрав.

Целите пред двете деца са радикално разнообразни. Крум се състезава с другите деца, а Еми с аутизма и със самия себе си! Затова ги разделят. Сега, когато и двамата печелят медали - упражняват още веднъж дружно. Преди година в живота на Емо се появява една специфична жена - златното момиче от ансамбъла по художествена гимнастика Ренета Камберова. Силната им връзка се заражда, до момента в който Рени награждава дребния плувец. За Рени Емо става ентусиазъм.

Година по-късно, връзката сред двамата е още по-силна. Рени посещава тренировките на Емо постоянно. Въпреки че това не влиза в отговорностите й, тя му вдъхва кураж. През месец май в Пазарджик следва съревнование по плуване за деца със усложнения в развиването. Там Емо ще ревизира какъв брой е надминал себе си.

В плуването Емо открива спасението, макар че от време на време е доста мъчно. Но в света, в който живеем, единствено спортът му потвърждава, че в случай че се бори - ще открие своето място в света на огромните.
 Министър Кралев: Тенисът има извънредно позитивно въздействие за деца с аутизъм
Министър Кралев: Тенисът има извънредно позитивно въздействие за деца с аутизъм

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва на Тенис празник за деца с аутизъм

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР