Емил Караниколов, снимка БГНЕС Пведението на частната оръжейна компания Емко

...
Емил Караниколов, снимка БГНЕС Пведението на частната оръжейна компания Емко
Коментари Харесай

Емил Караниколов: “Емко“ изглежда вече рекетира държавата


Емил Караниколов, фотография БГНЕС

Пведението на частната оръжейна компания " Емко " към този момент наподобява на рекет към страната, сподели министърът на стопанската система Емил Караниколов в понеделник пред Българска национална телевизия поради митинга на чиновниците на сдружението пред Министерския съвет. Той подсети, че лицензът за търговия на предприятието бе върнат през предходната седмица.

Служителите стачкуват поради забавеното решение за връщането на разрешителното на " Емко ", отлагано поради инспекции за сигурността. Това докара до прекратяването на три контракта за експорт на муниции на завода и го попречва от присъединяване в търг за милиони на индийското министерство на защитата, на който страната даде знак, че ще играе с ВМЗ-Сопот.

Заради неяснотата за реализацията на създадената от " Емко " продукция, която бе отхвърлена от " Кинтекс " и превъзложена на ВМЗ-Сопот, работещите в частното предприятието още веднъж излязоха на митинг пред постройката на Министерския съвет.

Според Караниколов създадената по съответен контракт продукция на “Емко “ за държавната комерсиална компания " Кинтекс " е била складирана на пристанището в Бургас и към този момент може да бъде изнесена.

Караниколов предложи на " Емко " да побърза да откри покупател на създадената продукция, която стои на пристанището в Бургас, с цел да реши казуса си с неналичието на задоволително хранилища. От думите му се разбра, че и сега това е повода продукция на " Емко " да се съхранява от ВМЗ.

" След като им е върнат лицензът, могат да изнасят и по тази причина ме учудва за какво са тези митинги, че им стопираме работата. За нея има интерес, те могат да я продадат. Вече усещаме някакъв рекет по отношение на страната ", сподели Караниколов.

Той уточни обаче, че няма метод прекратените контракти сред " Кинтекс " и " Емко " за продажна на продукция да бъдат върнати на частното дружество. Караниколов сподели, че " Емко " и " Кинтекс " имат контракти по други поръчки и там няма проблем.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР