Емблематичното заведение „Какао бийч” на Слънчев бряг отново отваря врати.

...
Емблематичното заведение „Какао бийч” на Слънчев бряг отново отваря врати.
Коментари Харесай

„Какао бийч” отново отваря врати


Емблематичното заведение „ Какао бийч” на Слънчев бряг още веднъж отваря порти. Нощният бар е извършил всички наставления на Регионалната здравна ревизия в Бургас, излиза наяве от известие от бургаския съд.

Дружеството, ръководещо клуба - „ Тетрис адвартайзинг” ООД, е обжалвано във вторник заповедта за затваряне на РЗИ-Бургас от предишния петък. На 14 август е направено спомагателна инспекция, при която е открито, че заведението не прави каквато и да е активност, приведено е от открит в закрит вид, източната му стена е изцяло затворена, а шефът е разпоредил обслужването на клиенти в откритата част да се прекрати в 22:30 часа, надлежно – обезшумителни панели на източната стена да се слагат най-късно в 23 часа.

Ето и цялостния текст на известието на бургаските магистрати:

С Определение от 17.08.2018 година Бургаският административен съд остави без разглеждане тъжба на "Тетрисадвъртайзинг “ ООД - комерсиалното сдружение притежател на нощен бар "Какао “ в курортен комплекс "Слънчев бряг “ против заповед № РД 22-54/10.08.2018 година на шефа на РЗИ – Бургас и приключи административно дело № 2269/2018 година

С тъжба от 14.08.2018 година "Тетрисадвъртайзинг “ ООД апелира заповед № РД 22-54/10.08.2018 година на шефа на РЗИ – Бургас. Със заповедта, вследствие на осъществена инспекция и открити нарушавания на нормите на Закона за отбрана от шума в околната среда (ЗЗШОС), както и въз основа на влезнали в действие наставления на шефа на РЗИ – Бургас, е разпоредено прекъсване на активността на нощен бар "Какао “ - до премахване на аргументите, довели до налагане на насилствената административна мярка (ПАМ) - привеждане на обекта от "открит вид “ в "закрит вид “ и недопускане на озвучаване на открити площи в интервала 23:00 – 07:00 часа от денонощието.

По мотив обжалването, по разказа на Административен съд – Бургас е формирано адм.д. № 2269/2018 година.

На 14.08.2018 година по заявление - искане от "Тетрисадвъртайзинг “ ООД в бар "Какао “ е осъществена спомагателна инспекция от чиновници на РЗИ – Бургас, при която е открито, че в осъществяване на наложеното му ограничаване заведението не прави каквато и да е активност, приведено е от "открит “ в "закрит “ вид (източната стена е затворена плътно), а от шефа е разпоредено обслужването на клиенти в откритата част да бъде преустановявано в 22:30 часа, надлежно - обезшумителните панели на източната стена да се слагат най – късно в 23:00 часа. За откритите обстоятелства проверяващите чиновници на РЗИ – Бургас са съставили констативен протокол, в който е отразено и предизвестие към "Тетрисадвъртайзинг “ ООД, че при следващо определяне на нарушавания на ЗЗШОС по отношение на сдружението и комерсиалния му обект ще бъдат налагани нови ПАМ.

На 16.08.2018 година, след показване на преписката по издаването на заповедта, в допълнение от шефа на РЗИ – Бургас е показана и заповед № РД 22 -57/16.08.2018 година. С тази заповед е установено, че сдружението – жалбоподател извършва наложената му ПАМ и е подхванало дейности по осъществяване на условията на РЗИ – Бургас за привеждане на работата на заведението в сходство с нормите на ЗЗШОС. Със заповедта е анулирана (оттеглена) заповед № РД 22-54/10.08.2018 година на шефа на РЗИ – Бургас заради отпадане на аргументите за ограничение на активността на бар "Какао “.

На съображение член 156 ал.1 по отношение на член 159 т.3 от Административнопроцесуален кодекс (поради отдръпване на административния акт) съдът приключи делото.

Определението предстои на обжалване пред Върховен административен съд – с частна тъжба в седемдневен период от съобщаването му./blitz.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР