Емблематичното за 80-те години на миналия век кино "Космос" в

...
Емблематичното за 80-те години на миналия век кино "Космос" в
Коментари Харесай

Емблематичното за 80-те години кино Космос в Пловдив ще бъде възстановено

Емблематичното за 80-те години на предишния век кино "Космос " в Пловдив ще бъде възобновено в истинския си тип, сподели заместник-кметът по просвета на Пловдив Александър Държиков при представянето на плана. Той посочи, че по предварителните калкулации, включващи и укрепването против земетръс и други естествени бедствия, ще коства на общината близо 5 милиона лв., като планът е подаяние от колектива-архитекти.

Заместник-кметът увери присъстващите, че притежателят на авторските права върху киното арх. Тодор Абаджиев, е оповестил, че няма да пречи на локалната власт да осъществя реконструкцията. Според негови сътрудници това ще отнеме към шест месеца след привършване на процедурите в администрацията.

Залата, по думите на Държиков, ще бъде с 400 места и ще може да се употребява за кино. Предните редове ще се махат и сцената ще има вид да се уголемява, което ще разреши на нея да има моноспектакли и камерни концерти. Сградата ще е още веднъж на два етажа и с подземно равнище, където ще бъдат техническите пространства, на партера ще бъде кафе-барът, а на най-горния етаж ще са киното и цифровата библиотека.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР