Емблематичният врачански актьор Теодор Гайдарджиев е починал тази нощ, съобщиха

...
Емблематичният врачански актьор Теодор Гайдарджиев е починал тази нощ, съобщиха
Коментари Харесай

Скръбна вест! Почина врачанският актьор Теодор Гайдарджиев

Емблематичният врачански артист Теодор Гайдарджиев е умрял тази нощ, оповестиха от Драматично-кукления спектакъл във Враца.
"Тази нощ, след дълго боледуване, от този свят отлетя душата на нашия сътрудник, артист и другар – Теодор Гайдарджиев. Съпричастни сме към болката и тъгата на неговия наследник и скърбим дружно с него. ", написаха негови сътрудници.
Гайдарджиев е роден през 1955 година в гара Самуил, Разградско. През 1982 година приключва Висшата театрална академия в класа на проф. Елка Михайлова. Има над 80 функции в театъра, по-важните от тях за креативния му път са: „ Максималистът” от Станислав Стратиев, Джордж от „ Догодина по същото време” на Бърнард Слейд, Цецо Цеков от „ Кълбовидна мълния” по Иван Радоев, Лука Лабан от „ Професионалистът” на Душан Ковачевич, Майло от „ Частен детектив” на Питър Шафер, както и моноспектаклите „ Секс, опиати и рокендрол” от Ерик Богосян, „ Един българин в страна Отчаяние” по стихове на Христо Ботев и „ Теорията на Ел Ти за домашните любимци” от Стивън Кинг. Прави запаметяващи се функции в „ Рейс” от Станислав Стратиев, режисьор Венцислав Асенов, „ Сладкиш от любов” по Карло Голдони, режисьор Владимир Лазич.

Бог да го елементарни!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР