Емблематичният Трокадеро в централния Лондон може да се превърне в

...
Емблематичният Трокадеро в централния Лондон може да се превърне в
Коментари Харесай

Превръщат в огромна джамия емблематична сграда в Лондон

Емблематичният Трокадеро в централния Лондон може да се трансформира в джамия за 1000 богомолци. Става дума за част от остарелия развлекателен комплекс Trocadero от Piccadilly Circus. Това написа БГ вести.

Предлаганата джамия ще се обитава в двете подземни равнища, които се употребяват като кино до 2006 година

Заявление за обмисляне на джамията беше подадено през февруари от ислямска благотворителна благотворителна организация Фондация Азиз. Kъм 20 май повече от 830 души са писали с несъгласие или поддръжка за проектите.

Trocadero отваря порти през 1890 година като ресторант. И в годините след възобновяването си през 1984 година, той се похвали с Pepsi IMAX, студия Nickelodeon, аркада SegaWorld.

Фондация Азиз декларира в своето приложение за обмисляне: „ Понастоящем има забележителен дефицит на пространство за молитва за мюсюлманите, които живеят и работят в Уест Енд. Предлаганата джамия на улица Руперт в мазето на театъра Трокадеро е жизненоважна за удовлетворяването на това търсене в региона.

„ Предложенията ще включват възобновяване на съществуващия етаж в сутерена, с цел да се обезпечи джамия с потенциал от 1000 души в сърцето на Уест Енд.

Фондацията Азиз е учредена от Асиф Азиз, предприемач и човеколюбец, който е роден в Малави и е израснал в Уондсуърт.

Г-н Aзиз е също създател и основен изпълнителен шеф на компанията за недвижими парцели Criterion Capital, която закупи Trocadero и трансформира горните етажи на постройката в хотел с 700 кревати, който отвори порти тази година.

Компанията има и кино „ Одеон “ на Лестър Скуеър и постройката „ Бърбъри “ в Найтсбридж.

В момента заявката за обмисляне се преглежда от Уестминстърския градски съвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР