Емблематичният търновски интерхотел, прочут с базата си от времето на

...
Емблематичният търновски интерхотел, прочут с базата си от времето на
Коментари Харесай

Краят на една легенда: Продават след финансов крах емблематичния „Интерхотел" във Велико Търново

Емблематичният търновски интерхотел, фамозен с базата си от времето на социализма, е бил разгласен в неплатежоспособност от съда преди няколко месеца, написа „ Борба “. От броени дни е назначен нов синдик, който ще започва процедура за угаждане претенциите на кредиторите. „ Кредиторите са 5 сдружения и общата сума досега е 33 430 778 лева Във времето тази цифра може да се трансформира с определение на съд”, съобщи през вчерашния ден синдикът Росен Милошев, открит за коментар по скандалната през последните дни тематика в остарялата столица. Той е безапелационен, че покупател няма. Най-големият утвърден от съда заемодател е банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ), на която „ Интерхотели” АД дължат 32,7 млн. лева След тях е Националната организация по приходите с 697 622 лева, „ Интерхотелс Кар “ ЕООД с 43 200 лева, на енергото комплексът дължи 3738 лева и на физическото лице Даниел Господинов 1008 лева Преди месец комерсиалното поделение на Софийски градски съд е отхвърлило задължения на две компании към интера в размер на 90 млн. лева

Предишният синдик, който се е бил захванал с процедурата по неплатежоспособност, е бил изключил от листата на кредиторите претенциите на „ Си Ес Пи Фънд мениджърс “ ООД на над 50 млн. лева поради незначителност на контракт отпреди 5 години за договорка с акции. По същата причина предходният синдик и Росен Милошев отхвърлят и на „ Рейнолдс интернешънъл инвестмънс “ ООД искания за 39 9 млн. лева

Преди решението за оповестяване на неплатежоспособност частният правосъден реализатор от В. Търново - Ралица Касабова бе оповестила за обмен на търг „ Интерхотел В. Търново” за 17 731 500 лв.. За целия парцел имаше вписана ипотека в интерес на към този момент банкрутиралата скандална Корпоративна комерсиална банка на стойност 10 млн. евро от 2010 година дружно с забрана в интерес на взискателя. След влизането на синдик, това изпълнителнот дело е прекъснато и с интера към този момент няма да се занима частен правосъден реализатор. Цялата постройка е от 14 506 кв. м на седем етажа дружно с целия ресторант и всички пространства в постройката. Бар, сладкарница, състезателен център, фризьорски салон, перално, коридори и така нататък също са обект на продажба от синдика Милошев, в случай че не се откаже и той, тъй като се оказа, че е трети подред след правосъдното решение по неплатежоспособност.

Мераклиите да си купят интера в остарялата столица би трябвало да внесат по сметката на ЧСИ-то 10% върху началната цена, от която стартира продажбата. На 21 октомври частният правосъден реализатор би трябвало да разгласи купувача в постройката на Районния съд във В. Търново.

Според Търговския указател от октомври 2015 година „ Интерхотел Велико Търново “ е благосъстоятелност на акционерното сдружение „ Интерхотели “ АД с адрес в Плевен и се ръководи от съвет на шефовете от трима души отпред със Стела Иванова. Другите двама са Селим Търнаксъз и Радостин Иванов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР